DVA SKUPA U ISTO VREME: Vojni i Policijski sindikati protestovali ispred Vlade i RTS
Foto: Printscreen / Kurir tv

miting i kontramiting

DVA SKUPA U ISTO VREME: Vojni i Policijski sindikati protestovali ispred Vlade i RTS

Sa skupa sindikata poručili su da je to skup za one koji misle svojom glavom
Objavljeno: 17:10h

Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije organizovali su ispred zgrade Vlade protest dok je, u gotovo isto vreme, stotinak metara dalje Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor" organizovao skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oba skupa počela su, oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka.

Ispred zgrade Vlade, prema nezvaničnim saznanjima, okupilo se nešto više od 2.000 ljudi.

Sa skupa sindikata poručili su da je to skup za one koji misle svojom glavom.

Nakon obraćanja predstavnika sindikata, okupljeni su se u protestnoj koloni, Ulicom kneza Miloša, uputili ka Domu Narodne skupštine, gde će ostaviti pismo predsednici parlamenta Maje Gojković i predstavnicima političkih klubova.

Potom su prošetali do zgrade Radio televizije Srbije gde su izrazili nezadovoljstvo zbog izveštavanja javnog servisa o sindikalnim aktivnostima.

Podsetimo, Vojni sindikat traži da se poveća osnovica za platu i da bude 35.000 dinara, kako je propisano i zakonom, dok Policijski sindikat traži da premijer ispuni obećanje koje im je dao prošlog decembra i da im isplati jednokratnu pomoć u visini od 20.000 dinara.

Prekoputa Vlade Srbije istovremeno je održan i kontraprotest. Okupljeni su za N1 rekli da su tu zato što takođe nisu zadovoljni penzijama i platama, međutim, i da imaju strpljenja da Vlada Srbije sprovede reforme, pa da onda dobiju povećanja zarada.

Učesnici kontraprotesta ne osporavaju da njihove kolege imaju male plate, ali su protiv protesta ispred Vlade Srbije.

S ozvučenja tog skupa, čule su se patrioske pesme posvećene Kosovu, dok je sa skupa policijskog i vojnog sinidata odzvanjala rok muzika i pesme poput "Mi smo uvek zajedno", "Ustani, kreni" i "Buđav lebac".

Okupljeni na protestu "Sabora" polako su se razišli kako su se završili govori na protestu sindikata. Dok su napuštali skup pojedini učesnici okupljanja boračkih udruženja uzvikivali su učesnicima protesta preko puta "Izdajice".

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.