ŠAPIĆ SE OGLASIO, SADA JE I ZVANIČNO: Odlaže se početak grejne sezone u Beogradu
Odlaže se početak grejne sezone, Foto: BETA/Amir Hamzagić, Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

ŠAPIĆ SE OGLASIO, SADA JE I ZVANIČNO: Odlaže se početak grejne sezone u Beogradu

On je naveo da je Štab za vanredne situacije ovlašćen da svakog dana prati vremenske prilike i skladu sa tim izveštava elektrane kada bi mogla sezona da krene

Objavljeno: 11:30h

- Jutros smo na Gradskom veću doneli odluku da u skladu sa vremenskim prilikama i opštom situacijom u svetu i našoj zemlji sa energentima da odložimo početak grejne sezone koja bi trebala da počne u subotu - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je naveo da je Štab za vanredne situacije ovlašćen da svakog dana prati vremenske prilike i skladu sa tim izveštava elektrane kada bi mogla sezona da krene.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Iz Hidrometeorološkog zavoda imamo procene da će sigurno sledećih sedam dana temperature biti iznad prosečnih. To čak ne dozvoljava da se sistem grejanja upali, jer on blokira sam kada je 16, 17 stepeni - naveo je on.

On je dodao da će građani biti obavešteni o početku grejne sezone kada se steknu vremenski uslovi te da veruje da će to svakako biti do početka novembra.

– Treba istaći da će ušteda u novcu biti velika, a procene su da svaki dan odlaganja grejne sezone ona iznosi nekoliko miliona evra. Na nama je da iskoristimo ove povoljne vremenske prilike i pokušamo da uštedimo energente – naveo je prvi čovek prestonice.

Podsetimo, iz Ministarstva rudarstva i energetike su juče rekli da energenata ima dovoljno.

- Podsećamo da Ministarstvo rudarstva i energetike rukovodi Radnom grupom za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, u kojoj su pored ostalih energetskih subjekata i predstavnici Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, kao i predstavnici JKP “Beogradskih elektrana”. Prema informacijama koje su predstavljene na sednicama Radne grupe, sa kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike upoznalo i javnost, toplane u Srbiji su spremne za grejnu sezonu i obezbeđene su dovoljne količine energenata".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.