ODRŽANA NAJSLAĐA OLIMPIJADA U SRBIJI: Mladi i stari iz Rušnja odmerili SNAGE i dobro se ZABAVILI! (FOTO) (VIDEO)
Olimpijada u Rušnju, Foto: Privatna arhiva

RUŠANJSKA OLIMPIJADA STARIH SPORTOVA

ODRŽANA NAJSLAĐA OLIMPIJADA U SRBIJI: Mladi i stari iz Rušnja odmerili SNAGE i dobro se ZABAVILI! (FOTO) (VIDEO)

Najslađa olimpijada, osim učenika osnovne škole, okupila je i malu decu koja su davala podršku starijim sekama i batama. Takmičenje je i roditelje vratilo u detinjstvo, pa su i oni, između sebe, odmerili snage

Objavljeno:

U Rušnju je 11. septembra održana druga po redu "Olimpijada starih sportova" koja je i ove godine za cilj imala promovisanje zdravog načina života i animiranje mladih kroz igru i druženje.

Učesnici su u dvorištu Osnovne škole "Aca Milosavljević" okušali sreću u starim, zaboravljenim disciplinama i bili u prilici da osvoje vredne nagrade.

Rušanj
foto: Privatna arhiva

Snagu i umeće takmičari su odmerili u šest igara: navlačenje kanapa, bacanje kamena sa ramena, između dve vatre, skok u dalj, obaranje ruku i trka u džakovima.

Igra između dve vatre zamišljena je kao porodična igra u kojoj će majke i ćerke biti u istoj ekipi.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Osim toga, priređen je i zabavno-edukativni program. Sve pristutne na ovoj manifestaciji zabavljao je bend Dvatromet, a vitezovi Beli orlovi su učili decu mačevanju i streličarstvu.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Titulu super šampiona na ovogodišnjoj Rušanjskoj olimpijadi starih sportova poneo je Ivan Jovanović koji je osvojio tri srebrne medalje. Ivan je dobio super premiju - bicikl.

Ivan Jovanović
Ivan Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Zajedno sa mladim i nešto starijim stanovnicima ovog beogradskog naselja uživali smo u dobroj atmosferi, sportskom duhu, hrani i piću.

Takmičari su imali priliku i da učestvuju u umetničkoj radionici Mirjane Vuksanović.

Rušanj
foto: Privatna arhiva

Najslađa olimpijada, osim učenika osnovne škole, okupila je i malu decu koja su davala podršku starijim sekama i batama. Takmičenje je i roditelje vratilo u detinjstvo, pa su i oni, između sebe, odmerili snage.

Olimpijada starih sportova samo je deo aktivnosti u okviru manifestacije "Dani Rušnja" koja se organizuju povodom obeležavanja slave Svete Petke.

Smeha, dobre zabave i zdravog, takmičarskog duha nije manjkalo, a verujemo da će na veliko zadovoljstvo dece i roditelja ova Olimpijada preći u tradiciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.