ZATO SMO DRUGAČIJI: Beograd zbrinuo svu decu i žene migrante!

pomoć kome treba

ZATO SMO DRUGAČIJI: Beograd zbrinuo svu decu i žene migrante!

Kutak za azilante nalazi se kod Beogradske autobuske i Glavne železničke stanice i tu mogu dobiti svu neophodnu pomoć
Objavljeno: 17:02h

Beogradski hotel "Bristol" dobio je poseban kutak za decu migrante i njihove majke, u okviru koga mogu dobiti svu neophodnu pomoc, obroke, igračke. Kutak je otvoren u saradnji Ministarstva odbrane Srbije, koje je ustupilo prostor, Grada Beograda, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Unicefa, koji je pružio finansijsku pomoć.

Direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je da je ovo prvi objekat takvog tipa za izbeglice u jednom većem gradu u Jugoisočnoj Evropi u kojem će deca koja su pešačila i putovala nedeljama i mesecima, moći da se odmore i dobiju neophodnu pomoć. - Ovo je mesto gde će deca, kojoj nedostaju dom i prijatelji, moći da se odmore i dobiju psihosocijalnu podršku i da se prvi put posle dužeg vremena osećaju kao deca - rekao je Sen Lo.
Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da su njegovo ministarstvo, MUP i Ministarstvo rada aktivno uključeni u aktivnosti povodom migrantske krize i da taj dobar tim ostvaruje rezultate, te da će i u narednom periodu nastaviti jednakim tempom da pomažu izbeglicama. Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je uređivanje kutka za decu trajalo nekoliko nedelja i da će taj prostor malo olakšati muke migranata.
- Beograd je prvi veliki grad u Evropi koji ima ovakav kutak za decu migrante i pokazujemo da imamo poseban odnos prema njima, da smo zemlja u kojoj su dobrodošli i da se trudimo da tim ljudima olakšamo pantje koje imaju - rekao je Vesić. Kutak za decu migrante nalazi se kod Beogradske autobuske i Glavne železničke stanice, u blizini parka u kojem migranti s Bliskog Istoka provedu po nekoliko dana na putu ka krajnjem odredištu - Zapadnoj Evropi. (Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.