MEŠTANI UMKE PISALI SEKRETARIJATU SAOBRAĆAJA, DEČKO JE TU POGINUO! Dobili smo odgovor nadležnih, evo šta se dešava
Ilustracija, Foto: Instagram/serbialive_beograd, Google maps, Espreso

NOVA SAOBRAĆAJNA SIGNALIZACIJA

MEŠTANI UMKE PISALI SEKRETARIJATU SAOBRAĆAJA, DEČKO JE TU POGINUO! Dobili smo odgovor nadležnih, evo šta se dešava

Portal Espreso je odgovor na pitanje kada će obećane fizičke prepreke biti postavljene zatražio od Sekretarijata za informisanje

Objavljeno:

Na Instagram stranici Serbialive_beograd objavljena je fotografija rešenja Sekretarijata saobraćaja u kojem se, između ostalog navodi, da će početkom 2022. godine biti postavnjene fizičke prepreke u Karađorđevoj ulici, na Umci.

Fotografiju je podelio stanovnik ovog naselja koji je, kako je naveo, ovim povodom slao pisma i i-mejlove novom gradonačelniku.

"Molim za objavu, rešenje od Sekretarijata za saobraćaj, da će početkom 2022. godine biti postavljeni ležeći policajci na Umci GO Čukarica ulica Karađorđeva. Sad je mesec avgust i niko da se seti da dođe da postavi, slata su pisma i mailovi novom gradonačelniku odgovora ni tu. A da napomenem da je prošle godine dečko od svega dvadesetak godina izgubio život zbog toga što jure svakodnevno tu. Jel ima neko da zna kako da se reši ovo? Ili sami da uzmemo stvar u svoje ruke?", navodi se u objavi.

Sadržaj pomenutog rešenja koje je prikazano na fotografiji prenosimo u celosti:

"Poštovani, povodom Vašeg zahteva Sekretarijatu za saobraćaj za ugradnju fizičkih prepreka za usporavanje saobraćaja u Karađorđevoj ulici u naselju Umka, obaveštavamo Vas sledeće: Analizom uslova saobraćaja na delu Karađorđeve ulice u zoni raskrsnice sa ulicama Dejana Čave Dimitrijevića i Dragomira Stanojlovića, konstatovano je da postoji potreba za postavljanjem saobraćajne signalizacije za ograničenje brzine i upozorenje vozača na nailazak na deo ulice koji se pruža u dvostrukoj horizontalnoj krivini, jer su konfliktne situacije koje nastaju, posledica neprilagođene brzine i nepripremljenosti vozača na promenu pravca kretanja u dvostrukoj krivini. Imajući u vidu geometriju i pomenutog dela ulice, kao i prirodu konflikta pešačkih tokova i tokova vozila, konstatovano je, da pomenuta zona nije tipična za ugradnju fizičkih osnovu uvida u dostupne evidencije preprka za usporavanje saobraćaja, ali je, saobraćajnih nezgoda, doneta odluka da se u oba smera, neposredno ispred ulaza u zonu sa uzastopnim krivinama, postave i fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja.

Raskrsnica Karađorđeve ulice i Ulice Dragomira Stanojlovića u beogradskom naselju Umka
Raskrsnica Karađorđeve ulice i Ulice Dragomira Stanojlovića u beogradskom naselju Umkafoto: Printscreen/Google Maps

Zbog činjenice da su planirana sredstva za realizaciju programa rada Sekretarijata za saobraćaj za 2021. godinu, usled povećanog obima aktivnosti, u potpunosti realizovana, rešenje za ugradnju fizičkih prepreka i prateće saobraćajne signalizacije će biti doneto nakon obezbeđivanja dodatnih sredstava u budžetu, a najkasnije početkom naredne godine.", navodi se u odgovoru Sekretarijata.

Portal Espreso je odgovor na pitanje kada će obećane fizičke prepreke biti postavljene zatražio od Sekretarijata za informisanje koji je preneo povratnu informaciju Sekretarijata za saobraćaj.

Odgovor prenosimo u celosti:

"Sekretarijat za saobraćaj je doneo rešenje kojim se JKP ''Beograd-put'' nalaže ugradnja dve fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja u Karađorđevoj ulici u naselju Umka, GO Čukarica. Takođe je dat nalog za ugradnju i znakova ograničenja brzine kretanja vozila do 30 km/č i znakova koji označavaju nailazak na dvostruke krivine.

Broj rešenja je IV-04 Br.344.14-304/2022, datum rešenja je 16.3.2022. Realizacija rešenja na terenu zavisi od kadrovskih i organizacionih kapaciteta JKP „Beograd-put“.", naveli su za portal Espreso.

Iz JKP “Beograd put” odgovorili su:

"Zbog povećanog obima posla i zbog velikog broja zahteva i preuzetih obaveza, ekipe Službe za saobraćajnu signalizaciju i ekipe Službe za građevinsku operativu JKP “Beograd put” nisu postavile saobraćajnu signalizaciju i fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja u Karađorđevoj ulici na teritoriju opštine Čukarica po Rešenju Sekretarijata za saobraćaj od 16.marta 2022. godine. Ekipe JKP “Beograd put” će započeti realizaciju rešenja u četvrtak, 4.avgusta.", ističe se u odgovoru za naš portal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.