Hoću ja! Hoću ja! Gajba u Beogradu za 2.500 evra! (FOTO)

Ajmo u šoping!

Hoću ja! Hoću ja! Gajba u Beogradu za 2.500 evra! (FOTO)

Državne vile prodavane su odabranim ljudima maltene za dž
Objavljeno: 10:13h

Prema pisanju ‚‚Blica‚" ukoliko bi stručnjaci Diposa procenjivali vrednost nekretnina, u Srbiji ne bi bilo beskućnika jer, kako tvrde, vila od 425 kvadrata na Dedinju košta samo 15.000 evra. Ovo su podaci Saveta za borbu protiv korupcije, koji je objavio spisak zakupaca državnih vila, ali i poslovanja ove državne agencije, koje je puno nepravilnosti, pa je izveštaj poslat Republičkom tužilaštvu. Državne vile su uglavnom zakupili ljudi dubokog džepa među kojima je i Goran Đoković, stric tenisera Novaka Đokovića, koji je rentirao vilu od 205 kvadrata, dok je porodica Karić u državnoj vili smestila Osnovnu školu i Gimnaziju ‚‚Kreativno pero”.

-Savet za borbu protiv korupcije trči pred rudu. Oko ovog slučaja u toku je sudski postupak- izjavio je Živadin Jovanović za ‚‚Blic”. U državnoj vili se nastanio i kontroverzni palestinski biznismen Muhamed Dahlan, kome je Vlada Srbije dodelila državljanstvo. Zakupci državnih vila su i plastični hirurg Milan Colić i direktor “Elektromreža Srbije” Nikola Petrović, poslovni prostor je zakupila i firma ‚‚Partizan tech” u vlasništvu Slobodana Tešića, trgovca oružjem, a zakupac državnog stana je i Vladimir Popović. Lakše do krova nad glavom: Za srpske oficire dodatnih 200 miliona dinara! Dragomir Karić je potvrdio za “Blic” da su za potrebe škole “Kreativno pero” zakupili vile od Diposa. - OŠ ”Kreativno pero” bila je zakupac jednog Diposovog objekta od 1. septembra 2012. do 5. juna 2015. Drugi objekat u kojem smo još uvek zakupili smo od 1. septembra 2014. Obaveze izmirujemo u skladu sa ugovorima i nemamo ništa protiv što je spisak objavljen u javnosti - rekao je Karić za ‚‚Blic”.
Ministarstvo odbrane je saopštilo da ministar odbrane Bratislav Gašić ne živi u vili u ulici Milovana Glišića, već u vojnom objektu u ulici Jevrema Grujića. Oni navode da se objekat u toj ulici renovira za potrebe smeštaja stranih delegacija koje borave u poseti Vojsci Srbije. Savet je ustanovio da je veliki broj stanova i vila tokom Miloševićeve vladavine prodat odabranim pojedincima iz vlasti pod sumnjivim okolnostima. Luksuzne vile prikazivane su kao stanovi, i to zato što je otkup bio moguć samo za stanove, ali ne i za vile.
Bivši ministar inostranih poslova Živadin Jovanović je ovako došao do vile. Zakupio je ogromnu kuću, a bila je prikazana kao stan. Tako mu je omogućen otkup ovog luksuznog zdanja. (Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.