Našoj deci u beogradskim vrtićima usne poplave od HLADNOĆE! Ko je KRIV ZA TO?
Foto: Profimedia, Ilustracija

zašto se ovo dešava

Našoj deci u beogradskim vrtićima usne poplave od HLADNOĆE! Ko je KRIV ZA TO?

Nakon što su se roditelji iz Koteža žalili da im se deca mrznu u vrtiću, javilo se još roditelja iz Beograda koji su besni jer je grejanje u vrtićima skandalozno
Objavljeno: 22:46h

- Više neću slati dete u vrtić, ako ne poprave grejanje - kazala nam je juče jedna beogradska mama, koja je dete promrzlih ruku zatekla u vrtiću u Kotežu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Danas je tamo, kako nam javljaju, stanje nešto bolje, a direktorka PU "Boško Buha" kazala nam je da je bio problem što se preko praznika nije grejalo, pa je bilo potrebno vreme da se zgrada zagreje.

SMRZAVANJE U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Detetu su mi promrzli prsti, vaspitačice ne skidaju jakne i NIKO NE REAGUJE!

Objašnjenje "nije pilo vodu" kod roditelja, ali su se javili i roditelji iz drugih delova grada koji imaju isti problem: klinci im se smrzavaju u vrtićima!

- Moje deca ide u vrtić na Zvezdari. Ista situacija je i tamo! Povukla sam svoju decu - kaže ona.

foto: Zorana Jevtić

Javili su nam se i iz drugih krajeva grada:

- U vrtiću "Sveti Sava" na Banovom brdu je takođe ledeno u jaslicama, ne samo posle praznika, nego od kako su krenule nize temperature. Deci su ruke ledene, usne plave... Spajaju grupe kako bi ih prebacivali u "toplije sobe" i savetuju roditeljima da ne dovode decu u vrtić - kaže jedna Beograđanka.

Želeći da proverimo ove navode, kontaktirali smo predškolske ustanove na Čukarici i Zvezdari. Dok je direktorka sa Čukarice bila nedostupna za komentar, od direktorke PU "Zvezdara" dobili smo njihovu stranu priče:

- Naši vrtići su stari 30, 40, 50 godina. Grejanje radi, radijatori su topli, ali to nisu novi objekti da nam prozori dihtuju i slično. S obzirom da su nam zgrade takve, normalno da na ovoj minusnoj temperaturi nije toplo - kaže Snežana Petrović, direktorka PU "Zvezdara", koja nam je potvrdila da je dobila poziv zabrinutog roditelja povodom problema grejanja.

foto: Stock

Gde ima potrebe, tvrdi ona, uključi se i klima uređaj. Ipak, ona misli da krivac nije loše grejanje, već dotrajalost stolarije i starost objekata kao takvih.

- Nije tačno, barem u mojoj predškolskoj ustanovi, da je stanje takvo da deci mrznu ruke, i da je tako odmah bismo reagovali - zaključila je ona, i još jednom dodala da je jedini mogući razlog loša stolarija, ali da je grejanje ispravno i da se temperatura kontroliše.

Pitanja zašto se ovakve stvari dešavaju poslali smo i Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu pri gradu Beogradu, ali smo, što se odgovora tiče, ostali "na čekanju".

Ovakav odnos prema najmlađima, koji su naše blago i budućnost, prilično je problematičan, šta god da je posredi!

(A. Krunić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.