SINIŠA MALI IZDOMINIRAO: Očistićemo sve, ali KADA PRESTANE DA PADA SNEG?!
Foto: Beoinfo

ČOVEK JE OBJASNIO

SINIŠA MALI IZDOMINIRAO: Očistićemo sve, ali KADA PRESTANE DA PADA SNEG?!

"Očekujemo da padavine prestanu u naredna dva ili tri sata i do kraja večeri ćemo u potpunosti očistiti ulice prvog prioriteta", najavio je Mali
Objavljeno: 10:55h

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da, i pored snežnih padavina koje traju već 20 sati, uz manje probleme, saobraćaj u glavnom gradu funkcioniše.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Imamo probleme sa pucanjem pojedinih vodovodnih cevi, onih starih preko pet decenija. Imamo 21 mobilnu ekipu Beogradskog vodovoda i kanalizacija na terenu. Preko 2.000 radnika radi neprekidno već više od 15 sati. Čistimo, borimo se“, kazao je on u izjavi RTS-u.

Prema njegovim rečima ulice prvog prioriteta su prohodne uz male probleme sa linijom 12 i 13.

foto: Beoinfo

"Očekujemo da padavine prestanu u naredna dva ili tri sata i do kraja večeri ćemo u potpunosti očistiti ulice prvog prioriteta", najavio je Mali. On je kazao da posle 20 sati padavina snega ima previše, te da je sve što ima grad na raspolaganju od resursa na ulicama. "Samo tokom noći posuli smo 1.200 tona soli na ulice Beograda, što je rekord koji ne pamti niko u poslednjih par godina. Sve što imamo mobilno sve je na ulici“, poručio je Mali.

foto: Beoinfo

On je dodao da ne može sve da se očisti sve dok pada sneg, jer kako prođe kamion ponovo ima snega na ulicama. Dodao je da vlasti posipaju i kalcijum-hlorid, koji omogućava da se putevi ne zalede. “Napravili smo ove godine dobru pripremu i imamo dovoljne količine. Nismo imali probleme sa poledicom“, naglasio je Mali. On kaže da će, iako sada sve ide sporije, čim padne sneg, sve biti kako treba, a građanima je poručio da samo zajedno mogu da prebrode sve okolnosti.

foto: Beoinfo

"Moj savet je uvek da, ako nešto treba da pobedimo, pobedićemo zajedno. Apel je građanima da očiste ispred svojih kuća, svoje trotoare. Imamo radnike Čistoće i Parking servisa koji takođe čiste. Sve što imamo je na ulicama i čiste“, poručio je Mali. Za sutra, pošto se očekuju više temperature, usled čega će krenuti da pada sneg sa krovova poručio je građanima da se čuvaju i da očiste svoje zgrade da ne dođe do toga.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.