Vesić: Gradske službe nikad bolje nisu radile, u zalihama ima oko 14.000 tona soli i 300 tona kalcijum - hlorida
Foto: FoNet

da ne brinemo?

Vesić: Gradske službe nikad bolje nisu radile, u zalihama ima oko 14.000 tona soli i 300 tona kalcijum - hlorida

Gradski menadžer kaže da preventivno posipanje na niskim temperaturama daje dobre rezultate, i sprečava pojavu leda
Objavljeno:

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je od početka zimske sezone na ulice posuto oko 5.000 tona soli i 100 tona kalcijum - hlorida i objašnjava da preventivno posipanje na niskim temperaturama daje dobre rezultate, te sprečava pojavu leda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Dodaje da grad na zalihama ima oko 14.000 tona soli i oko 300 tona kalcijum - hlorida, navodeći da je to dovoljno do kraja zime. - Beograd - put ima oko 100 vozila, a juče smo dodatno angažovali i putarske mašine, koje su korišćene na važnim pravcima da cevi za vodui ne bi popucale od zime - rekao je Vesić gostujući na Srudiju B. Kako je objasnio, tokom poslednjih dana dosta je bilo popucalih cevi, a s obzirom da je najveći deo vodovodnog sistema postavljen pre 40 godina. Kaže da zato prava odluka doneta prošle godine kada je rešeno da se u narednoj deceniji obnove kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža. - To je jedini način da taj problem bude trajno rešen - naveo je Vesić.

foto: Fonet

On je rekao i da je JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče imao 36 intervencija, a dan pre toga 40, kao i da je "Beokom servis" od petka imao više od 1.000 poziva građana, a da je svaki od tih poziva odmah prosleđen nadležnim preduzećima. Naveo je da "Zelenilo Beograd" radi u dve smene sa preko 300 radnika i 40 vozila, a oni su zaduženi za parkovske prolaze, stepeništa, stajališta, platoe, a da "Gradska čistoća" na terenu ima 1.200 radnika i preko 50 vozila i njihovi radnici čiste pešačke prelaze, posipaju so i kalcijum-hlorid, dok je "GSP Beograd" poslednjih dana skratio samo nekoliko linija. - Opšti je utisak da komunalne službe grada Beograda nikada nisu bolje funkcionisale uprkos teškim uslovima u kojima rade - kaže Vesić i dodaje da je oko 100 vozila zaduženo za čišćenje snega, dok u zemljama u okruženju neki manji gradovi koriste dva i tri puta više vozila za čišćenje. Vesić je apelovao na građane koji primete ledenice na svojim zgradama da najpre sami ograde prostor u kojem postoji opasnost po pešake, a da potom, ukoliko nisu u mogućnosti sami da reše taj problem, pozovu Beokom servis koji će obezbediti dolazak nadležne službe. Kako je rekao, opštinama je dato oko 460 tona soli u pakovanjima od pet kilograma, a svaka skupština stanara može da dobije pakovanje soli u svojoj opštini, što je besplatno.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.