TOTALNI HAOS U BEOGRADU: Vozač ZAGLAVLJEN u jezeru, POTOPLJEN TC, STABLO PALO NA KUĆU, a tu NIJE KRAJ! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Serbia_live/Twitter

JEZERO NA PRESTONIČKIM ULICAMA

TOTALNI HAOS U BEOGRADU: Vozač ZAGLAVLJEN u jezeru, POTOPLJEN TC, STABLO PALO NA KUĆU, a tu NIJE KRAJ! (VIDEO)

Najpre je padala sitna kiša u talasima, a potom je sve postalo crno

Objavljeno: 20:38h

Jezero nasred ulice kroz koje "mili" autobus sa putnicima - jedno sasvim obično veče na Novom Beogradu. Naime, pored najveće opštine, pljusak je pogodio i Zemun gde se u trenu smračilo, a, kako saznajemo, padao je i sitan grad.

Republički hidrometeorološki zavod je najavio da će u prestonici pasti mnogo kiše za kratko vreme.

"Danas se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim pljuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima Srbije", stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a, koje važi još 24 sata.

I tako je i bilo.

- Najpre je padala sitna kiša u talasima, a potom je sve postalo crno. Počeo je jak pljusak praćen sitnim gradom. Oluja je nosila sve pred sobom - kaže za "Blic" Zemunac Stefan B.

Jedan čitalac poslao je redakciji Kurira fotografije na kojima se može videti kako izgleda raskrsnica ulica Nedeljka Gvozdenovića I Srđana Aleksića na Bežanijskoj kosi nakon nevremena.

Na jednoj fotografiji može se videti automobil koji je ostao zarobljen u jezeru koje je nastalo kod okretnice autobusa.

- Ovakva situacija je već 15 godina i niko ništa ne preduzima. Svaka kiša nama je jezero - napisao je čitalac.

Na snimcima sa društvenih mreža vidi se i da su mnoge ulice potopljene jer kanalizacija ne može da primi veliku količinu vode koja je pala za kratko vreme. Na Ledinama stablo je palo na kapiju jedne kuće dok je TC Enjub u Bloku 45 pod vodom.

Nevreme je najpre zahvatilo obodne delove prestonice nakon čega se proširilo preko Zemuna i Novog Beograda na ostatak grada. Duva i dalje snažan vetar, a osetan je i pad temperature u poslednjih sat vremena. Temperatura u Beogadu pala je sa 36 na 20 stepeni.

Nevreme praćeno gradom, podsetimo, prethodno je zahvatilo okolinu Nove Varoši gde je grad veličine oraha padao oko pola sata i uništio povrtnjake i useve u mnogim selima.

(Espreso / Kurir / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.