IDEJA SA NOVOG BEOGRADA: Mladi imaju foru KAKO DA UŠTEDE!
Ljudi, Foto: Printscreen/Instagram/gradonacelnikbg

zelene površine

IDEJA SA NOVOG BEOGRADA: Mladi imaju foru KAKO DA UŠTEDE!

Novobeograđani Drakče i Verica Milanović postali su stanovnici ove beogradske opštine pre dvadeset godina, od kada su se mnoge stvari promenile

Objavljeno:

U poslednjih nekoliko godina na Novom Beogradu uređeno je dosta zelenih površina zahvaljujući čemu tamo danas ima veliki broj sportskih terena, igrališta za decu, teretana na otvorenom, "pet zona", kao i dosta prostora za šetnju i odmor najstarijih sugrađana.

Uređenje parkova i dečijih igrališta bio je jedan od prioriteta ove opštine, pa je Novi Beograd, može se reći, postavio standard drugim opštinama i pokazao koje bi sve elemente parkovi trebalo da imaju, a koji građanima dosta koriste i olakšavaju život.

Na dečjim igralištima postavljeni su novi, moderni rekviziti za igru najmlađih, parkovi poseduju fitness sprave, ograđeni deo za pse, a kao neizostavan element uveden je i prostor za odmor starijih sa šah stolovima i novim klupama.

Novobeograđani Drakče i Verica Milanović postali su stanovnici ove beogradske opštine pre dvadeset godina, od kada su se mnoge stvari promenile.

“Sećam se kada smo pre 20 godina došli ovde, tada je sve bilo mnogo drugačije. Mnogo je lepo videti kada je sve sređeno kako treba, a ovde na Novom Beogradu stvarno je dosta toga urađeno”, priča par koji je najviše zadovoljan brojnim sadržajima koje ova opština pruža svojim građanima.

“Novi Beograd volimo zbog širine ulica i bulevara, ali prvenstveno zato što ima mnogo sadržaja za decu. Takođe, ovde je jako puno zelenila, što nam je i najvažnije. Imamo reke Savu i Dunav, šetališta, biciklističke staze, teretane na otvorenom, ali i dobar saobraćaj. Novi Beograd kao Novi Beograd je mnogo lep deo grada, pogotovo delovi koji su na rekama. Ovo zelenilo je raj na zemlji, ne samo za nas starije osobe, već i za decu. Ovde možete da pustite dete da se slobodno igra, oseti travu, oseti prirodu”, kaže ovaj novobeogradski par.

Mnogima omiljen je i rekonstruisani park “Ušće” koji predstavlja pravu zelenu oazu sa dovoljno sadržaja za sve građane glavnog grada. Tamo je napravljeno sedam novih igrališta, dva za košarku, za odbojku na pesku, za boćanje, badminton, postoji veliki broj staza i veliki broj rekvizita za teretanu na otvorenom.

“Park je prosto prelep, sav u zelenilu, ima puno klupa i kada je lepo vreme volimo da odemo tamo, sednemo, pročitamo neku knjigu ili novine”, kažu Drakče i Verica koji se, pre svega, nadaju da će da se nastavi sa uređenjem Beograda i da će biti više zelenih površina jer su ona pluća našeg grada.

Ipak, možda najveću pogodnost, ali ujedno i veliku uštedu, pružaju teretane na otvorenom kojih je najviše na Novom Beogradu. Veliki broj mladih, pa i starijih sugrađana, redovno pribegava ovom tipu aktivnosti, a imajući u vidu da se mesečna članarina u teretani uglavnom kreće od 2.000 do 5.000 dinara, u pitanju je velika ušteda. Za razliku od termina u teretani zatvorenog tipa, za koje morate izdvojiti pozamašnu sumu, teretane na otvorenom dostupne su svima i koriste se besplatno. Na taj način, vežbanje na adekvatnim spravama, koje je korisno za sve, postaje lako dostupno, dok je i naučno dokazano da je vežbanje napolju, na vazduhu i suncu, efikasan lek za mnoge bolesti i čini da se osećamo sjajno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.