ODLIČNE VESTI ZA MNOGE RODITELJE IZ BEOGRADA! U planu posebna NOVČANA POMOĆ, u "igri" i subvencije
Aleksandar Šapić, Foto: Printscreen/Pink.rs

DOBRE VESTI

ODLIČNE VESTI ZA MNOGE RODITELJE IZ BEOGRADA! U planu posebna NOVČANA POMOĆ, u "igri" i subvencije

Kako on objašnjava, Grad Beograd zavisi od opšte, nacionalne politike i ne može biti izuzet od posledica nacionalne politike ukoliko ona odiše stabilnošću, sigurnošću i ekonomskim prosperitetom

Objavljeno:

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, govorio je o socijalnoj politici koju grad vodi i naglasio da je neophodno da ona bude krajnje ozbiljna, vodeći računa o svim kategorijama građana. Šapić je izjavio da grad mora posebno da brine o svojim socijalno ugroženim građanima i unapređuje mehanizme socijalnih davanja.

Kandidat za gradonačelnika naročito se osvrnuo na problem samohranih roditelja skrenuvši pažnju na sve one roditelje koji imaju poteškoša sa finansijama i primaju minimalne plate.

“Grad Beograd bi trebalo da obrati pažnju na samohrane roditelje sa minimalnim primanjima i pomogne im putem pružanja jednokratne pomoći ili kroz neki drug vid finansijskih olakšica. Porodicama koje su socijalno ugrožene, treba da omogućimo da svoju decu pošalju na rekreativnu nastavu, kao i na letovanje. Trebalo bi da pokušamo da im olakšamo situaciju i omogućimo neke usluge koje grad pruža, ali i dodelimo određene subvencije”, rekao je Šapić naglasivši da bez ozbiljne socijalne politike nema ni ozbiljne gradske uprave.

“Moramo da se pouzdamo u državnu i nacionalnu politiku, koja će, kako se nadam, ostati onakva kakva jeste. Da ćemo ostati mudri na svom srpskom putu, da ćemo graditi što bolje odnose sa svim našim prijateljima na istoku i na zapadu, ne dozvoljavajući da nas uvlače u nekakve sukobe jer mislim da ovaj narod nema više prostora da plaća cenu tuđih grešaka”, naglasio je kandidat za gradonačelnika.

Kako on objašnjava, Grad Beograd zavisi od opšte, nacionalne politike i ne može biti izuzet od posledica nacionalne politike ukoliko ona odiše stabilnošću, sigurnošću i ekonomskim prosperitetom.

“Mislim da državna politika koja se vodi proteklih par godina, jeste jedna mudra politika. Politika gde je, pre svega, u centru građanin Srbije. Uz dužno poštovanje svakoga, smatram da su ipak prioriteti naša država i naš interes, i tako treba da ostane. Ukoliko budemo uspevali da nađemo pravu meru, da obranimo naše nacionalne, ekonomske i geopolitičke interese, siguran sam da će u tom slučaju biti dobro svim Beograđanima. U suprotnom, ukoliko na nacionalnom nivou ne budemo uspeli da se izborimo sa svim izazovima koji se nameću, teško da možemo nešto da uradimo u Beogradu”, jasan je Šapić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.