NAVALILI KAO DA IM JE ZADNJE: Iste SLIKE ispred SRPSKIH PUMPI i SUPERMARKETA, kao da će sutra SMAK SVETA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Facebook printscreen

panika

NAVALILI KAO DA IM JE ZADNJE: Iste SLIKE ispred SRPSKIH PUMPI i SUPERMARKETA, kao da će sutra SMAK SVETA! (FOTO)

Naime, cena goriva u Srbiji će od sledeće nedelje biti "odmrznuta", ali će je država ipak regulisati. Prema najavama nadležnih, naftaši će dobiti smanjenje akciza za 20 odsto, što su i tražili, a država će ograničiti maržu na šest dinara po litru

Objavljeno:

Prethodne sedmice društvene mreže bile su preplavljene snimcima točenja goriva u enormnim količinama, kao i fotografijama kilometarskih redova ispred benzinskih pumpi.

Tada se oglasila i Naftna industrija Srbije koja je saopštila da je snabdevenost lanca benzinskih stanica redovna i da Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja.

Od tada, čini se, navala na gorivo je utihnula, a onda je stigla nova vest.

Naime, cena goriva u Srbiji će od sledeće nedelje biti "odmrznuta", ali će je država ipak regulisati. Prema najavama nadležnih, naftaši će dobiti smanjenje akciza za 20 odsto, što su i tražili, a država će ograničiti maržu na šest dinara po litru.

Time će država ipak pokušati da zaštiti potrošače od naglog skoka cene goriva, koje bi od sledećeg ponedeljka moglo da poskupi za nekoliko dinara.

Ta informacija uzdrmala je stanovnike Srbije koji su ponovo pohrlili da natoče gorivo. U prilog tome govori i ova fotografija koja pokazuje da su pumpe opet pune.

Panika je zavladala i u supermarketima, pa je i kolica ponestalo.

redovi
foto: Printscreen/Facebook

Zbog rata u Ukrajini, stručnjaci najavljuju da će posledice globalne ekonomske krize biti velike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.