PROŠLO JE 57 GODINA OD UBISTVA DŽONA KENEDIJA! Ovo je GOVOR kojim je Američki predsednik OTKRIO SVE SVETSKE TAJNE!
Džon Kenedi, Foto: Profimedia

tajna društva

PROŠLO JE 57 GODINA OD UBISTVA DŽONA KENEDIJA! Ovo je GOVOR kojim je Američki predsednik OTKRIO SVE SVETSKE TAJNE!

Sa disciplinom koja je na snazi u ratu, rekao je Kenedi koji je ubijen u atentatu u Dalasu. Da li bi svet bio drugačiji da nije?

Objavljeno:

Američki predsednik Džon Kenedi čija smrt do danas nije razjašnjena ubijen je pre 57 godina. Da li se svojim čuvenim govorom zamerio "vladarima iz senke"?

Dve godine pre atentata, 27. aprila 1967. godine, Kenedi je u njujorškom hotelu Astoria održao čuveni govor o tajnim društvima koja vladaju svetom ograničavajući ljudska prava i slobode.

- Sama reč "tajnost" štrči u slobodnom i otvorenom društvu i mi kao pojedinci, po svojoj prirodi i istorijskom nasleđu, protivimo se tajnim društvima, tajnim zavetima i tajnim procedurama. Odavno smo odlučili da opasnost od prekomernog i neovlašćenog skrivanja specifičnih dokumenata daleko prevazilazi opasnost koja je u startu dovela do tih mera, rekao je Kenedi i dodao da nikakav rat nije objavljen i da možda nikad neće ni biti objavljen u tradicionalnom smislu, ali je "naš način života napadnut".

- Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zaveri koja prevashodno počiva na prikrivenoj nameri da proširi svoju sferu uticaja; na infiltraciji umesto invazije, na subverziji umesto izbora, na zastrašivanju umesto slobode izbora, na gerili u noći, umesto vojske na svetlu dana, rekao je Kenedi i objasnio da je reč je o sistemu koji vrbuje ogromne ljudske i materijalne resurse i stvara konstrukciju usko povezane, vrlo efikasne mašine koja objedinjuje vojne, diplomatske, kontraobaveštajne, ekonomske, naučne i političke operacije.

- Njihove pripreme su prikrivene a ne objavljene. Njihove greške su zakopane, a ne u naslovima. Oni koji se ne slažu sa njima su ućutkani a ne pohvaljeni. Nijedan trošak nije sporan, ne kruže nikakve glasine, nijedna tajna nije otkrivena. On ukratko diriguje hladnim ratom. Sa disciplinom koja je na snazi u ratu, rekao je Kenedi koji je ubijen u atentatu u Dalasu. Da li bi svet bio drugačiji da nije?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.