DOBRO JE ZNATI ŠTA JE DAČIĆ URADIO, ZATO ŠTO JE U PRAVU! Dosta je bilo!
Dačić, Foto: Printscreen/Kurir Tv

neće im proći!

DOBRO JE ZNATI ŠTA JE DAČIĆ URADIO, ZATO ŠTO JE U PRAVU! Dosta je bilo!

Provokacija Kamberija uvertira za Dan albanske zastave

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je isticanje zastavice Albanije u srpskom parlamentu ''namerna provokacija'' poslanika Šaipa Kamberija sa ciljem da bude primećen u javnosti.

Dačić akt Kamberija vidi i kao ''uvertiru'' za Dan albanske zastave, koji se obeležava 28. novembra, a ta zastava će se, kako kaže, isticati od Severne Makedonije do Crne Gore.

''Meni je drago što je Kamberi stavio i zastavu Srbije, jer to retko čini. Ali, ovo je na neki način 'uvertira' za Dan albanske zastave koju će svi da ističu, od Severne Makedonije do Crne Gore'', rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da je u sadašnjem sazivu Skupštine malo opozicionih poslanika i da je Kamberi na neki način vođa opozicije u parlamentu što, kako kaže, koristi tako da svaki njegov akt bude ''relativno provokativan'' da bi bio zabeležen u javnosti.

Dačić je kazao da se do sada trudio da bude tolerantan i efikasan u vođenju skupštinskih sednica i da do juče nije izrekao nijednu opomenu, ali smatra da je poslanik iz Bujanovca ovog puta ''preterao''.

''Nemam toleranciju kada se krši poslovnik i osnovni red u parlamentu u kojem nije dozvoljeno da se iznose partijske zastave i zastave stranih država '', podvukao je Dačić.

Kako je rekao, sasvim je drugo pitanje zakonska regulativa koja propisuje koje zastave mogu da koriste nacionalne manjine.

''Ako neko ima problem sa tim, neka traži izmene tih zakona, a ne da ovako provocira'', rekao je Dačić.

Poslanik Šaip Kamberi zatražio je u četvrtak izmene Zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina i u "prilog tome" postavio zastavicu Albanije na poslaničku klupu ispred sebe, ali je na insistiranje predsednika parlamenta morao je da je ukloni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.