NAJVEĆA SENZACIJA U AUTO-SVETU, HRVATSKA FIRMA KUPUJE BUGATI: Autoindustrija se našla u ČUDU!
Iz Rimac Automobila, Folksvagena i Bugatija zasad su odbili da komentarišu ovu informaciju, Foto: Printscreen

biznis

NAJVEĆA SENZACIJA U AUTO-SVETU, HRVATSKA FIRMA KUPUJE BUGATI: Autoindustrija se našla u ČUDU!

Neslužbeni izvori na koje se poziva Car Magazin tvrde da su izvršni direktori Folksavegena odobrili ovu transakciju prošle nedelje

Objavljeno: 13:09h

Car magazin objavio je bombastičnu informaciju - Rimac Automobili su na rubu preuzimanja Bugatija od Folksvagena. Reč je o hrvatskoj firmi koja je u vlasništvu Nate Rimca, sa sedištem u mestu Sveta Nedelja u blizini Zagreba.

Prema informacijama do kojih je došao Car Magazin, Folksavagen grupa odlučila je svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugati prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već odavno globalno poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični.

foto: Printscreen

Neslužbeni izvori na koje se poziva Car Magazin tvrde da su izvršni direktori Folksavegena odobrili ovu transakciju prošle nedelje te da se još čeka finalno odobrenje nadzornog odbora.

Iako nisu poznati svi detalji, čini se da će deo Bugatija i dalje ostati pod kontrolom Folksvagena, pogotovo jer i Porše kao deo Folsvagena grupe ima 15,5 posto udela u Rimac Automobilima. Uz to, najavljuje se da bi Porše uskoro trebao uzeti i veći udeo u Rimac Automobilima.

foto: Printscreen

Iz Rimac Automobila, Folksvagena i Bugatija zasad su odbili da komentarišu ovu informaciju.

Predstavnica za medije Rimac Automobila za Index je tek kratko rekla: "Ne možemo komentarisati spekulacije".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.