DECO, PRIJAVITE SE: Otvoren konkurs za najlepši literarni rad "Zašto Volim Srbiju"
KONKURS, Foto: Profimedia, Printscreen/facebook

požurite

DECO, PRIJAVITE SE: Otvoren konkurs za najlepši literarni rad "Zašto Volim Srbiju"

Za sve pobednike konkursa biće obezbeđene vredne nagrade

Objavljeno:

Organizacioni tim Dečije nedelje, koja će se ove godine održati od 5. do 11. oktobra u organizaciji Humanitarne organizacije Dečje srce raspisao je konkurs za najlepši literarni rad na temu “Zašto volim Srbiju?”, u trajanju od 03.09. do 23. septembra 2020. godine.

Konkurs se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Naime, pravo učešća na konkursu imaju svi osnovci u Srbiji, ali i njihovi vršnjaci u dijaspori.

Pravilo glasi da jedan učenik može poslati samo jedan rad, koji mora biti napisan na srpskom jeziku.

Neophodno je da sastavi budu originalni, kreativni i izrađeni samostalno, a ocenjivanje se vršiti u dve kategorije, od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. U redovima žirija sedeće Ljubivoje Ršumović (predsednik stručne komisije), Pero Zubac i Mirjana Bulatović

Ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvolila, u okviru šestog dana Dečije nedelje pobednici konkursa posetiće sedišta najviših državnih institucija u Beogradu, gde će imati priliku da se upoznaju sa njihovim radom, kao i da pred njihovim predstavnicima pročitaju svoje radove.

Za sve pobednike konkursa biće obezbeđene vredne nagrade.

Radovi se šalju isključivo elektronskim putem na adresu: konkurs@decjesrce.rs sa naslovom mejla (subject): Za konkurs Dečije nedelje, uz obaveznu napomenu u naslovu mejla kojoj kategoriji pripada rad.

Detaljne informacije možete naći na linku: Konkurs za najlepši literarni rad na temu "Zašto volim Srbiju"

Podesećanja radi dečija nedelja predstavlja uspešan model saradnje države, civilnih i profesionalnih organizacija na unapređenju prava i položaja dece u Srbiji, u skladu sa Konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine. Slogan ovogodišnje Dečije nedelje je poznati stih našeg čuvenog pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja: “Podeljena sreća, dva puta je veća”. Uslovi konkursa:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.