STEFANOVIĆ: Policija efikasnija nego u vreme Tadića i Đilasa
Nebojša Stefanović, Foto: Ana Paunković

OGLASIO SE

STEFANOVIĆ: Policija efikasnija nego u vreme Tadića i Đilasa

On je ih je podsetio da se u Srbiji tokom 2008. i 2009. godine dogodilo 107.658 i 104.839 krivičnih dela, dok je taj broj od 2014. u konstantnom padu, te je u 2019. bio 81.846

Objavljeno: 16:25h

Ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović izjavio je danas da policija intenzivno radi na rešavanju slučajeva koji su u prethodnim danima uznemirili građane Srbije i poručio da je policija danas daleko efikasnija nego u vreme Tadića i Đilasa.

"Svakako da nije dobro kada se u našoj zemlji dogode teška krivična dela, ali je svakako i činjenica da je policija danas daleko efikasnija nego u vreme Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih koji dele lekcije. I o tome govore njeni rezultati, ne prazne priče kakve pričaju vođe bivšeg režima", istakao je Stefanović u saopštenju.

On je ih je podsetio da se u Srbiji tokom 2008. i 2009. godine dogodilo 107.658 i 104.839 krivičnih dela, dok je taj broj od 2014. u konstantnom padu, te je u 2019. bio 81.846.

"Da je broj teških krivičnih dela, na primer ubistava u njihovo vreme bio i 142 godišnje, a u prošloj godini 94 i to sa procentom rasvetljavanja od skoro 95 odsto. Isti ovi policijski službenici na koje vode hajku i povike baš nedavno su razrešili i ubistvo u Beogradu iz 2009. godine",ukazao je Stefanović.

On je dodao i da smo u periodu od 2008. do 2012. imali 12 mrtvih u eksplozijama na ulicama, a više od 30 povređenih.

"U periodu nakon toga ni približno toliko. Kada bi to uporedili sa njihovim periodom, onda može da se kaže da je Beograd u to vreme ličio na Bejrut", navodi Stefanović.

On ističe da je mnogo podataka koji jasno dokazuju da je Srbija danas daleko bezbednija zemljka i da je napravila znatan iskorak u borbi protiv kriminala.

"Isti dugogodišnji policijski službenici i danas vode računa o njenoj bezbednosti, kao i u vreme bivšeg režima. Nisu se promenili, ali danas mogu da rade svoj posao", ističe ministar.

On ukazuje da za razliku od vremena "kriminalizovanog režima Tadića i Đilasa", koji s, kako kaze, brinuli samo o sticanju miliona evra, kao i političkog profita, kada su kriminalci mogli da nose značke i policijske i drugih službi bezbednosti i budu ugledni investitori, danas policija može da radi svoj posao.

"Danas se u Srbiji za razliku od Tadićevog i Đilasovog vremena, kada su organizovane kriminalne grupe vedrile i oblačile Srbijom, nijedan kriminalac ne oseća lagodno, a kriminalne grupe beže glavom bez obzira", ističe Stefanović.

On podseća i da zato količine zaplenjenih narkotika nisu samo simbolične, kao kada su oni bili na vlasti, već policija danas pleni godišnje i po sedam tona i hapsi oko hiljadu dilera, što je sve u njihovo vreme bilo nezamislivo.

"Zato sam i uveren da će ljudi iz policije brzo i efikasno razrešiti i ova poslednja krivična dela koja su nas sve uznemirila i pružam im punu podršku u njihovom radu, poručio je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.