ALBANCE PREDSTAVLJAJU RATNI ZLOČINCI: Reagovalo udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM
pravda za porodice, Foto: Profimedia

podigle se porodice

ALBANCE PREDSTAVLJAJU RATNI ZLOČINCI: Reagovalo udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM

Na kosovu nemiri između Srpskih porodica i kosovskih Albanaca i dalje isteruju nezadovoljenu pravdu

Objavljeno:

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocenilo je ponovo danas da je nedopustivo da kosovske Albance u pregovorima s Beogradom u Briselu predstavljaju ratni zločinci tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK, UČK).

"Pogubno je bilo i po kosmetske žrtve i po nas porodice, to što je Srbija jedino pomogla i oslobodila iz zatvora 2.108 ratnih zločinaca UČK, takođe i Srbija i Srbi sa Kosova i Metohije nikada nisu tražili kidnapovane Srbe. (Kosovskom predsedniku Hašimu) Tačiju nikako nije mesto u Briselu, već u Haškom tribunalu, gde mora biti osuđen za počinjene zločine, a njegova stvarnost i java su svakako zločini koje je počinio nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima", kaže se u saopštenju Udruženja.

To Udruženje takođe ocenjuje da nema rešavanje pitanja kidnapovanih Srba u sporazumu Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) premijera Avdulaha Hotija.

Udruženje ističe da je neophodno razgraničenje sa OVK, da sever AP Kosova i Metohije i Kosovsko Pomoravlje ostane Srbiji, a ostala teritorija AP Kosovo i Metohija da ostane pod privremenom zaštitom NATO-a i srpske svetinje da budu pod zaštitom Uneska.

Takođe se traži da SAD i EU nalože da Specijalni sud osudi vođe OVK zbog ratnih zločina, a da pravno obavezujući sporazum Srbija potpiše ne sa zločincima iz OVK, već sa NATO-om i to u NATO bazi Bonstil.

"To tražimo mi, kosmetske žrtve, i smatramo da je to najpravednije rešenje", zaključuje se u saopštenju Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.