BIĆE JAKO TEŠKO NA IZBORIMA, SVI SU PROTIV NAS: Vučić iskreno o onome što nas čeka 21. juna
vučić o teđini koju nose izbori, Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

vučić ne posustaje

BIĆE JAKO TEŠKO NA IZBORIMA, SVI SU PROTIV NAS: Vučić iskreno o onome što nas čeka 21. juna

Ponovio je na !Prvoj" da će izbori biti teška utakmica, i naglasio da SNS za protivnike ima 21, 22 liste.

Objavljeno: 15:09h

Nemam sumnje da bi svi želeli da sklone SNS sa vlasti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali je dodao da će njegova stranka voditi apsolutno pozitivnu kampanju, baziranu na programu i planovima.

foto: printscreen

Ponovio je za tv Prva da će izbori biti teška utakmica, i naglasio da SNS za protivnike ima 21, 22 liste.

"Svi govore lose o nama, to je kampanja, to je normalno, sebe predstavljaju kritikom na naš račun, a naše je da odgovorimo. Trudimo se da govorimo o programima i planovima. Izbori neće biti laki, i biće specificni, jer se trudimo da apsolutno imamo pozitivnu kampanju i da promenimo diskurs u politici, da nema teskih reči protiv protivnika", rekao je Vučić.

Kako ja pratim, negde je nereseno, kaže.

"Teški će biti za nas, i jer mi još nećemo organizovati predizborne skupove, čekamo povoljniju epidemiološku sliku", napominje.

Na pitanje šta će raditi ako svi drugi budu imali samo glas vise i udruže se protiv SNS, Vučih kaže da će tada uslediti ucene, a onda je bolje da da mandat nekom drugom.

"Neću u toj političkoj pijaci da ucestvujem, mi ćemo se u tom slučaju skloniti u opoziciju", ističe i dodaje da bi voleo da imaju većinu sa koalicionim partnerima, ali smatra da će biti teska utamica.

On je istakao i da je Srbija danas najbrze rastuća ekonomija i da je bio u pravu on kada je govorio da će se to desiti, a ne oni koji su predviđali propast.

"Sad im je ostalo da me 'čekaju na krivini i uzbrdici' koja se zove Kosovo, a sami su napravili krivinu i brdo, a sad će da dobacuju kako će točkovi da nam izlete. Važno je da Srbija ne isklizne sa tog puta", poručio je.

Upitan koga bi voleo da vidi kao premijera ako SNS pobedi, Vučić je rekao da će se o tome odlučivati i da ne želi unapred da se izjašnjava, ali da je zadovoljan radom i zalaganjem Ane Brnabić.

On je podsetio da po ustavu ima obavezu da mandat poveri onoj stranci koja bude osvojila većinu na izborima, a to će se tek videti, kaže, jer će izbori biti teški i neizvesni.

Kaže i da parlament treba da bude vazno mesto za slobodno iznošenje različitih mišljenja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.