ANA BRNABIĆ SAOPŠTILA U ŠTA ĆE ULAGATI SRBIJA: Ovo su baš dobre vesti
Ana Brnabić, Foto: printscreen TV Prva

nove investicije

ANA BRNABIĆ SAOPŠTILA U ŠTA ĆE ULAGATI SRBIJA: Ovo su baš dobre vesti

Očekuje da će posle korone biti sve manje globalizma

Objavljeno:

Srbija će mnogo više ulagati u biotehnologiju, najavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da će to biti novi centar interesovanja svih "pametnih" država.

Ona je na međunarodnoj konferenciji "Svet posle korona virusa" u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog", rekla da će razvijene zemlje sve više ulagati u zdravstvene sisteme i biotehnologiju, s obziroma da ono što je prethodnih godina predstavljala digitalizacija sada postaje biotehnologija.

"I u to će Srbija uložiti mnogo više. Srbija jeste mala ia ne može da se poredi sa EU i pojedinim razvijenim zemljama EU, ali misli da imamo znanja, potencijala i resursa. Hoćemo da budemo pametni i ulažemo u to i da ne zaostajemo u toj oblasti", naglasila je Brnabić.

Takođe, očekuje da će posle korone biti sve manje globalizma i da će se povećacati jaz između bogatih i siromašnih i ističe da će naša zemlja učiniti sve da ne bude na strani ovih drugih koji će zaostajati već da se daljim podizanjem ekonomije i dodatnim ulaganjima što bolje pozicionira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.