KORONA JE POKAZALA PRAVU SNAGU VOJSKE SRBIJE: Ove cifre su IMPOZANTNE
Vojska u akciji, Foto: Espreso

neprekidno pomažu

KORONA JE POKAZALA PRAVU SNAGU VOJSKE SRBIJE: Ove cifre su IMPOZANTNE

Realizacija zadataka na više stotina lokacija širom zemlje predstavljala je izazov za brzo uspostavljanje sistema logističke podrške koja će biti održiva i neprekidna i zadovoljiti sve potrebe snaga Vojske Srbije

Objavljeno: 09:20h

Vojska Srbije je radi podrške civilnim vlastima na suzbijanju i sprečavanju širenja kovida-19, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, preporukama Republičkog kriznog štaba i odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, od proglašenja vanrednog stanja obezbedila i postavila više od 5.000 kreveta za smeštaj obolelih u osam privremenih bolnica, obezbedila je i smeštajne kapacitete u vojnom objektu u Moroviću i dodato opremila gerontološke centre.

foto: Espreso

Tokom realizacije zadataka prevezeno je više od 35.000 osoba i 22.000 tona različitog tereta, uz angažovanje više od 2.000 vozila, koja su na realizaciji ovih zadataka prešla oko ‪800.000 kilometara.

foto: Espreso.

Realizacija zadataka na više stotina lokacija širom zemlje predstavljala je izazov za brzo uspostavljanje sistema logističke podrške koja će biti održiva i neprekidna i zadovoljiti sve potrebe snaga Vojske Srbije. Sistem je morao da obezbedi podršku snagama angažovanim na suzbijanju kovida-19 i da stvori uslove jedinicama koje izvršavaju redovne zadatke na očuvanju operativnih sposobnosti i zaštiti države, u čemu se i uspelo pravovremenim planiranjem i dobrom organizacijom.

foto: Espreso

Obezbeđene su dovoljne količine zaštitnih sredstava za pripadnike Vojske Srbije i redovna dezinfekcija radnih prostora i sredstava na upotrebi, radi sprečavanja širenja virusa u vojnim kolektivima i očuvanja sposobnosti za realizaciju zadataka. Zdravstvena zaštita u svim jedinicama, snabdevanje snaga tokom izvršenja zadataka, održavanje ispravnosti tehničkih sredstava, obezbeđenje uslova za smeštaj snaga koje se angažuju van matičnih lokacija, pružanje podrške timovima iz Narodne Republike Kine i Ruske Federacije, samo su deo zadataka koje svakodnevno izvršavaju organi logistike u Vojsci Srbije.

foto: Espreso

Vojska Srbije ostaje spremna i sposobna da i u uslovima pojačanog angažovanja na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19 izvrši sve zadatke iz dodeljenih misija i zaštiti državu i građane Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.