OBJAVLJENO STANJE U DOMOVIMA ZA STARE: 549 korisnika je zaraženo koronom
Domovi za stare i dalje su na meti virusa, Foto: Youtube prinstcreen / Al jazeera Balkans

širi se

OBJAVLJENO STANJE U DOMOVIMA ZA STARE: 549 korisnika je zaraženo koronom

U čak 34 ustanove potvrđeno je prisustvo smrtonsnog virusa Covid-19

Objavljeno:

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, zaključno sa današnjim danom potvrđeno je prisustvo virusa COVID - 19 kod 549 korisnika i 117 zaposlenih, saopštilo je danas ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju se navodi da je prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno 34 ustanove.

Dodaje se da ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 148, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 70.

Napominje se da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U saopštenju se navodi da korisnik iz doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nacionalni dom'' u Vladimirovcima koji se nalazi u bolnici po mišljenju epidemiologa nije imao znake kovid infekcije prilikom prijema u Opštu bolnicu Vršac, već je na testiranju koje je izvršeno u bolnici ustanovljeno da je rezultat na prisustvo virusa pozitivan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.