TELEFON NAM JE ZVONIO 200 PUTA! Svi pobegli na selo za 1. maj
Etno selo/Ilustracija, Foto: printscreen/youtube/AmiG Show

velika potražnja

TELEFON NAM JE ZVONIO 200 PUTA! Svi pobegli na selo za 1. maj

Toliko je zahteva da nam je kapacitet 10 puta veći ne bi mogli da zadovoljimo sve

Objavljeno: 15:18h

Utočište od korona virusa, policijskog časa i vanrednog stanja brojne porodice iz grada pronašle su u seoskom domaćinstvu "Rajski konaci" u selu Leušići, a samo za smeštaj za 1. maj telefon je zvonio i po 200 puta, kaže nam vlasnik Radiša Jevtović.

Kapaciteti su popunjeni, kako kaže Jevtović, i pre izbijanja pandemije korona virusa u Srbiji, a pogotovo danas za Praznik rada.

"Toliko je zahteva da nam je kapacitet 10 puta veći ne bi mogli da zadovoljimo sve. Verujemo da će to da potraje jer su odlasci prema drugim destinacijama izostali i to će amortizovati ovu našu delatnost, kako volim da kažem 'agro turizam'", kaže vlasnik imanja u okolini Gornjeg Milanovca.

Kada je krenula pandemija i mere zaštite sin Zoran je kontaktirao Ministarstvo turizma, iz kojeg su mu, kako kaže, objasnili pod kojim uslovima mogu da rade.

"Naši objekti su svi zasebni i obezbeđujemo mogućnost da ispunimo uslove socijalne distance. Svaki vajat ima svoj prostor kuhinjskog dela. Vodimo računa o svemu i poštujemo mere zaštite", kazao je Jevtović.

Dugo je u ovom poslu, a imanje je nasledio od roditelja i zajedno sa bratom preuredio je kačare, štale i druge prostorije u autentične vajate.

"Živimo dugo i Italiji, sada se i sin vratio i ovo je imanje bilo prvenstveno za nas i za naše prijatelje, ali onda smo došli na ideju da napravimo etno domaćinstvo. Ne bi ovo imalo nikakav smisao da ovde sada nisu i moji sinovi i unuci. Roditelji kao da su znali da će ovo biti perspektiva. Oko 40 odsto naših gostiju dolazi iz inostaranstva, dolaze nam i sportske reprezentacije i to nam je veliko priznanje", kazao je Jevtović i dodao da je pandemija korona virusa u Srbiji prilika da mnogi shvate da je veliki potencijal upravo na selu, što u proizvodnji, što u turizmu, naravno samo ako, dodaje, država to podrži.

Gost iz Beograda Predrag Zeković od kako je krenulo vanredno stanje treći put je u "Rajskim konacima".

"Spasili smo se od presije koja vlada pogotovo za nas koji živimo u stambenim zgradama u velikim gradovima. Imam utisak kao da sam ponovo upoznao svoju zemlju, jos osamdesetih godina sam putovao sa radnom akcijom po celoj Jugoslaviji. Evo sad upoznajem Srbiju koja je prelepa i svakome bi preporučio da je istraži", kazao je Zeković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.