BOLNICA JE ŽARIŠTE KORONAVIRUSA U ČAČKU: Zaraženi hirurg, ortoped, anesteziolog, doktorka...
Ilustracija / Bolnica u Čačku, Foto: Printsccreen

užas u čačku

BOLNICA JE ŽARIŠTE KORONAVIRUSA U ČAČKU: Zaraženi hirurg, ortoped, anesteziolog, doktorka...

Oglasio se Mihailo Luković lično, šef Radnog tima

Objavljeno:

Nakon što se u čačanskoj bolnici koronavirusom zarazio hirurg, svi zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa njim su poslati u izolaciju, tako da je odeljenje hirurgije reorganizovano i radi u smanjenom obimu, izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Čačku smešteno 15 pacijenata, a polovinu od njih čine upravo zdravstevni radnici jer su pored pomenutog hirurga zaraženi lekari sa odeljenja ortopedije i anesteziologije, ali doktorka iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku. Troje od njih sa teškom kliničkom slikom prebačeno je u zdravstvene ustanove u Beograd.

Većina pacijenata je u stabilnom stanju, mada ova bolest je takva da se situacija menja iz časa u čas, i nakon nekoliko stabilnih dana vrlo lako može doći do komplikacija. Stanje u bolnici trenutno je stabilno, i svi radnici su u maksimalnoj mobilnosti“, kazao je direktor bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Skoro svi zaraženi vezani su za nulti kontakt, odnosno korona virusom inficirani su na proslavi osamnaestog rođendana na kom je prisustvovala gošća iz Nemačke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.