LAZANSKI DOBIO MNOGO JAKU PORUKU OD PUTINA! Pogađate koja je bila tema!
Vladimir Putin, FOTO, Foto: Epa / Michael Reynolds

putin o kosovu

LAZANSKI DOBIO MNOGO JAKU PORUKU OD PUTINA! Pogađate koja je bila tema!

Rusija nastavlja da pomaže oko rešavanja pitanja Kosova 

Objavljeno: 05.02.2020. 15:50h

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija zalaže da se pitanje Kosova reši u okviru Rezolucije 1244.

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski uručio je danas u Kremlju akreditivno pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i time zvanično stupio na dužnost.

Primajući akreditive, ruski predsednik je istakao da se Rusija zalaže da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna.

Na svečanosti uručivanja akreditivnih pisama novih ambasadora u Rusiji, medju kojima je bio ambasador Srbije - Miroslav Lazanski, Putin je podsetio na "sadržajan sastanak" u Sočiju krajem prošle godine sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Postignut je niz dogovora koji se tiču rusko-srpske saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, energetike, kulture, koordinacije u regionalnoj problematici" kazao je Putin u Kremlju.

Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo koje se oslanja na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naroda, rekao je Putin, dodajući da Rusija "mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna".

Svečana ceremonija, na kojoj su akreditive predala 23 ambasadora stranih zemalja, održana je u Aleksandrovoj sali Kremaljskog dvorca. Putin je ambasadorima rekao da mogu da računaju na pomoć organa državne vlasti i poslovnih i društvenih krugova.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media