TAČI OBJASNIO ŠTA MU JE TRAMP PORUČIO: Ove reči će ZABOLETI svakog SRBINA
Tvrdi da ima punu podršku Amerike, Foto: Beta

on sanja naše košmare

TAČI OBJASNIO ŠTA MU JE TRAMP PORUČIO: Ove reči će ZABOLETI svakog SRBINA

Amerika promenu rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je u Briselu da će SAD biti uključene u dijalog i postizanje sporazuma Kosova i Srbije.

Tači je kosovskim medijima uoči susreta lidera šest zemalja zapadnog Balkana sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, kazao da "snažno" veruje da će predsednik SAD Donald Tramp podržati i pomoći proces dijaloga sa Srbijom.

- Poruka predsednika Trampa je poruka da radimo više, jedinstvenije i sveobuhvatnije i da postignemo konačni sporazum koji podrazumeva međusobno priznanje, promenu rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN - kazao je Tači.

On je pismo koje je dobio od američkog predsednika uporedio sa porukom koju je bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji 1992. godine uputio Srbiji da ne širi sukobe na Kosovu.

Tači je dodao da snažno podržava ulogu pregovaračke ekipe Kosova koja je izglasana u skupštini i da očekuje konkretno i svestrano angažovanje i kolektivni rad.

Ocenjujući da će naredne nedelje i meseci biti odlučujući za pronalaženje finalnog rešenja izmedju Kosova i Srbije, Tači je rekao da Kosovo "nikako ne sme da izgubi ovu priliku".

On je dodao da su predstavnici Kosova pre dva dana boravili u Briselu i najvišim zvaničnicima EU izneli svoje stavove u vezi sporazuma sa Srbijom.

BONUS VIDEO:

REKONSTRUKCIJA VREDVA 3 MILIONA EVRA: Ovako danas izgleda centar Aranđelovca

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.