ALBANCI U NEVERICI: Veoma ozbiljno upozorenje stiglo iz Moskve u Prištinu
Vojnici KSF, Foto: Profimedia

saopštenje kremlja

ALBANCI U NEVERICI: Veoma ozbiljno upozorenje stiglo iz Moskve u Prištinu

To je još jedan destabilizujući i provokacioni korak posle uvođenja taksi od sto odsto na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo

Objavljeno: 16:56h

Moskva smatra da bi formiranje kosovske „vojske“ moglo dovesti do ozbiljnih posledica za bezbednost Balkana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo smatra da bi „takav korak bio direktno i najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koja je jedini međunarodni pravni akt u oblasti rešenja situacije na Kosovu“.

To je još jedan destabilizujući i provokacioni korak posle uvođenja taksi od sto odsto na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo.

- 'Vojska‘ koju stvaraju kosovske vlasti (inače, suprotno odredbama sopstvenog ’ustava‘) može dovesti do najtežih posledica ne samo za srpsko stanovništvo u regionu, već i za bezbednost balkanskog regiona u celini - ističe se u saopštenju.

- Rezolucija podrazumeva samo raspoređivanje međunarodnih multinacionalnih trupa u regionu - navodi se u saopštenju.

Moskva se nada da će međunarodne snage za Kosovo ispuniti mandat koji im je poveren i u slučaju pojavljivanja takve strukture odmah preduzeti mere za njegobu neutralizaciju i razoružanje.

Počinje da se ostvaruje najopasniji plan za Srbe još od 1999. godine

- Sponzori Prištine — EU i SAD — treba da izvrše jak pritisak na kosovske Albance kako bi opozvali svoje provokativne odluke i da bi se sprečilo jačanje napetosti - naglašava se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ranije je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji saopštio da će vojska samoproglašene republike Kosovo zvanično biti osnovana 14. decembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.