VUČIĆ I PUTIN U ČETIRI OKA! Ovo je najvažniji sastanak dvojice predsednika do sada (FOTO) (VIDEO)
Foto: Predsedništvo Srbije

VAŽNI RAZGOVORI

VUČIĆ I PUTIN U ČETIRI OKA! Ovo je najvažniji sastanak dvojice predsednika do sada (FOTO) (VIDEO)

Predsednici su se sastali tačno u 13 sati u Kremlju

Objavljeno: 14:37h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se sa Vladimirom Putinom, a, kako je istakao, ovo je jedan od najznačajnijih susreta sa predsednikom Rusije u odnosu na sve koje je imao u proteklih nekoliko godna.

Sastanak u četiri oka počeo je tačno u 13 sati.

Na početku sastanka, Putin je rekao da će se razgovarati o odnosima dve zemlje i situaciji u regionu.

Vučić je rekao da su odnosi dve zemlje veoma dobri i zahvalio Rusiji na zaštiti međunarodnog prava i interesa Srbije. On je rekao da je situacija na Zapadnom Balkanu složena i da Srbija trpi provokacije ali da želi mir i stabilnost, dodajući da je rešenje za Kosovo još daleko.

Razgovori o saradnji dve zemlje
Razgovori o saradnji dve zemlje foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije je izjavio da je Srbija nezavisna i slobodna država koja čuva svoju neutralnost i da je jedina zemlja u regionu koja je tako opredeljena.

Predsednik Rusije izrazio je zadovoljstvo što može ponovo da razgovara sa svojim srpskim kolegom u Moskvi.

- A sećam se vaše poslednje posete 8.i 9.maja. Nedavno smo obeležili i 180-tu godišnjicu naših diplomatskih odnosa. Sa zadovoljstvom primećujem i rast trgovinske razmene. Pri tom je taj rast neprekidan - prošle godine iznosio je 23 odsto, a u prvih šest meseci ove godine preko 13 odsto - objasnio je Putin.

On je rekao da se beleži i rast ruskih ulaganja u srpsku privredu, koja su dostigla četiri milijarde dolara.

- Siguran sam da ćemo imati o čemu da razgovarmao što se tiče situacije u regionu - kazao je on.

Što se tiče naših ekonomskih veza, ja sam zadovoljan i mislim da možemo da i u buduće jacamo naše ekonomske odnose - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio Putinu na svemu što radi u korist Srbije i pozvao ga da poseti Beograd u najskorije vreme, dodajući da bi to bila velika čast za našu zemlju i narod.

Vučić je rekao da je situacija na Zapadnom Balkanu veoma složena i da se Srbija kao država suočava sa brojnim provokacijama, svakodnevno.

- Bez obzira na naše napore da postignemo kompromis i podržimo mir i stabilnost, veoma smo daleko od bilo kakvog rešenja pitanja KiM - istakao je on.

Vučić je naglasio da će Srbija kao slobodna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost, i izrazio uverenje da je Srbija danas jedina zemlja na Zapadnom Balkanu sa takvim opredeljenjem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.