OVO JE NOTORNA LAŽ, SRBI NEĆE VOJSKU NA KOSOVU: Oglasila se Srpska lista povodom reči Ramuša Haradinaja
Foto: Wikipedia / Djidash

reagovali

OVO JE NOTORNA LAŽ, SRBI NEĆE VOJSKU NA KOSOVU: Oglasila se Srpska lista povodom reči Ramuša Haradinaja

Srpska lista ističe da je notorna laž da Srbi podržavaju formiranje tzv. kosovske vojske

Objavljeno: 22:45h

Srpska lista je danas saopštila da očekuje reagovanje međunarodne zajednice na zveckanje oružjem političkih predstavnika kosmetskih Albanaca i odbacila tvrdnje da Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju formiranje takozvane "vojske Kosova".

"U nesposobnosti da svim građanima na Kosovu i Metohiji obezbede bolje uslove za život, politički predstavnici kosmetskih Albanaca građanima nude ratne i separatističke priče", ističe se u saoštenju i dodaje:

"Tako su danas izjavili kako za Prištinu rat sa Srbima nije završen, na šta očekujemo najhitniju reakciju međunarodne zajednice, napominje Srpska lista i ističe da je zveckanje oružjem više nego opasno za mir i bezbednost svih na Balkanu".

Srpska lista ističe da je notorna laž da Srbi podržavaju formiranje tzv. kosovske vojske.

"Još jednom ponavljamo da Srpska lista nikada neće dati podršku za formiranje takve kvazi vojske, koja je protivna Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovskom vojno-tehničkom sporazumu, ali pre svega interesima i bezbednosti srpskog naroda i države Srbije", napominje se u saopštenju.

Srpska lista podseća one, koji to žele da zaborave, da Kumanovski sporazum ne predviđa formiranje nikakve nove vojske na teritoriji KiM, gde jedine vojne snage mogu biti Kfor i do hiljadu pripadnika Vojske Srbije, uz saglasnost Kfora.

Ranije tokom dana, kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je na pres konferenciji da će će kosovska vojska biti formirana u toku ove godine i da je vojska "dobila poverenje svih strana, čak i Srba sa Kosova".

- Sa Srbijom smo imali rat koji je prekinut 9. juna 1999. godine, ali zvanično će rat biti prekinut kada dve strane priznaju jedna drugu. Baš kao što je priznala Hrvatsku, Bosnu, Srbija bi trebalo da prizna i Kosovo. Ovo je u našem interesu i ne treba da se plašimo da zajedno sednemo za pregovarački sto i ozvaničimo priznanje - rekao je Haradinaj.

Bonus video:

BILI SMO NA RUČKU S VUČIĆEM: O ovoj kafani priča cela Srbija, s razlogom

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.