Dušanu (82) zbog parkiranja preti robija, A DA LI JE POSREDI GREŠKA KOMUNALACA?!
Foto: A.Stevanović/novosti.rs

nečuveno!

Dušanu (82) zbog parkiranja preti robija, A DA LI JE POSREDI GREŠKA KOMUNALACA?!

Dušana Abramovića (82) sa Novog Beograda kaznili komunalci. Rešenje o petodnevnom robijanju bi bilo izbegnuto da je prekršajni nalog ikada stigao na njegovu adresu.

Objavljeno:

Dušan Abramović (82), zbog kazne za parkiranje od pre dve godine, krajem decembra prošle godine dobio je od Prekršajnog suda rešenje da mora na petodnevno robijanje.

Ovo bi bilo izbegnuto da je prekršajni nalog ikada stigao na njegovu adresu!

Da problem bude još veći, komunalna policija napisala mu je kaznu u novobeogradskom "JU biznis centru", koje se vodi kao privatna površina, a to je, kako kaže naš sagovornik, van njihove nadležnosti!

Prema Abramovićevim rečima, koji je diplomirani pravnik u penziji, njegove muke počele su odavno. Javašluku inspekcije u kompleksu "JU biznis centra", kaže on, niko nije mogao da stane na put. Bez obzira na veštačenja po nalogu Četvrtog opštinskog suda, po kojem ova površina na Novom Beogradu nema status javne, kazne za parkiranje "pljuštale" su stanarima i vlasnicima lokala. Između ostalih, i Abramoviću. Svi zajedno žalili su se gradu, međutim, skretanje pažnje na problem koji imaju bilo je bezuspešno.

- Narod je ustao protiv ove nepravde, a ja sam govorio u medijima u njihovo ime. Ubrzo nakon toga, poveden je prekršajni postupak protiv mene. U tajnosti, jer nikada na kućnu adresu nisam dobio prekršajni nalog. Tek u decembru sam dobio rešenje da mi je kazna za parkiranje od 5.000 preinačena u kaznu zatvora - gnevan je penzioner.

Kako ističe Abramović, dosada nije imao nijednu mrlju.

- Pod stare dane me šalju u zatvor - kaže Dušan. - Ići ću ako treba. Platiću svaku kaznu koju sam zaslužio, ali ne neosnovanu, u postupku koji se vodi potajno i niko me o njemu ne obaveštava.

Odgovore Komunalne policije nismo dobili a Dušan Abramović je podneo žalbu na rešenje Prekršajnog suda.

PRIVATNA POVRŠINA

Dilema oko toga da li je kompleks "JU biznis centra" privatna ili javna površina, rešena je veštačenjem po nalogu Četvrtog opštinskog suda. Kako nam je dokumentovao Abramović, ovo je potom potvrdila i presuda Vrhovnog suda, Upravnog, Ustavnog, kao i Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.