Hor RTS pevao je naprednjacima na rođendanu, opozicija je besna, a oglasio se i javni servis! (ANKETA)
Foto: Fonet, Promo

sukob dve stranke

Hor RTS pevao je naprednjacima na rođendanu, opozicija je besna, a oglasio se i javni servis! (ANKETA)

Nismo mogli a da ne pitamo RTS da li svaka stranka i organizacija mogu da angažuju ovaj hor, po kojoj tarifi, i kako se ta odluka donosi

Objavljeno:

Hor RTS nastupio je na 9. rođendanu SNS, pa su pojedini predstavnici opozicije ocenili da je ovo najočigledniji primer neprofesionalnog postupanja nacionalnog medijskog servisa.

To pre svega tvrde Saša Janković, i njegov pokret.

PSG je postavio pitanje po kojoj tarifi bi Hor RTS-a sa svojim dirigentom pristao da nastupa na sledećem političkom skupu protiv izborne krađe koji će Pokret organizovati, kao i "da li bi taj iznos, recimo, bio umanjen za već plaćenu TV pretplatu članova Pokreta".

foto: Dado Đilas

- Osnovni red je u tom slučaju pitati građane da li oni žele da plaćaju TV pretplatu SNS-u ili RTS-u. Za početak, bilo bi neophodno i pošteno da promene slogan u "Vaše pravo da ne znate ništa", a u potpisu da bude SNS RTS. Toliko makar duguje ova vlast građanima koje svakodnevno laže i potkrada koristeći i ono što im pripada, poput javnog medijskog servisa - ističe član predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro u izjavi za Danas.

Nismo mogli a da ne pitamo RTS da li svaka stranka i organizacija mogu da angažuju ovaj hor, po kojoj tarifi, i kako se ta odluka donosi.

Iz RTS smo dobili jedan jedini odgovor:

"Ansambli Muzičke produkcije RTS-a, horovi i orkestri, uvek će se rado odazivati pozivima da izvode himnu Srbije, kada su god to u mogućnosti da urade. To smatramo delom njihovog posla i promocijom RTS-a i njegovih horova i orkestara" - kazali su iz RTS.

foto: Marina Lopičić

SNS: To je skandalozno!

Reagujući na saopštenje PSG-a, iz Srpske napredne stranke su saopštili da nemaju ništa protiv da Hor Radio-televizije Srbije peva srpsku himnu bilo gde i bilo kada pa ni, kako su naveli, na skupovima u organizaciji predsednika Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića.

SNS je ocenio kao skandalozno da bilo kom građaninu Srbije, pa bio to i Janković, smeta kada čuje srpsku himnu.

"Na Jankovićevim mitinzima je nemoguća misija čuti od njega i njegovih sledbenika bilo šta što pokazuje makar malo poštovanja prema državi Srbiji i njenim građanima, već se čuju samo i isključivo laži, uvrede, ogoljena mržnja i tapšanje na svaku reč kada se o Srbiji govori loše", navodi se u saopštenju SNS-a.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.