Žene u crnom pozvale SPC da se izvini svim ženama zbog izjave Amfilohija Radovića
Foto: Beta, Fonet

osuda!

Žene u crnom pozvale SPC da se izvini svim ženama zbog izjave Amfilohija Radovića

Izjava je krajnje opasna?

Objavljeno:

Organizacija "Žene u crnom" osudila je danas izjavu mitropolita Amfilohija (Radovića) da su "srpskinje postale majke čedomorke" i pozvale Srpsku prvoslavnu crkvu (SPC) da se u njegovo ime izvini svim ženama.

SRPKINJE SU GORE OD HITLERA?! Krsta ti, plati porez! BRUTALAN ODGOVOR DEMOKRATE AMFILOHIJU! (FOTO)

Kako su ranije pisali mediji, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je prilikom služenja liturgije u Pećkoj Patrijaršiji u nedelju, 15. oktobra, kazao da "Srpkinje u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji".

Organizacija "Žene u crnom" je navela da mitropolit zloupotrebljava religiju u političke svrhe i da je njegova izjava "krajnje opasna".

- Njegov stav bi bio problematičan čak i kada bi ga izneo kao privatno lice Risto Radović, ali je on krajnje opasan, jer ga je on izneo kao velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve - naveli su u saopštenju.

Dodaju da se SPC "nije ogradila" od te izjave, što, kako su ocenili, pokazuje da je stav Amfilohija Radovića i stav zvanične crkve o ženama koje imaju abortus.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.