HILJADE PRISTALICA, ZAGRLJAJ SA VUČIĆEM: Ovako je Toma pre 5 godina postao PREDSEDNIK! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

dirljive scene

HILJADE PRISTALICA, ZAGRLJAJ SA VUČIĆEM: Ovako je Toma pre 5 godina postao PREDSEDNIK! (VIDEO)

U sali su bili bivši predsednici Milutinović i poraženi Tadić, a ispred Narodne skupštine okupilo se oko tri hiljade pristalica SNS

Objavljeno: 07:58h

Odlazeći predsednik Tomislav Nikolić predaće danas dužnost Aleksandru Vučiću, svečanošću u zgradi Predsedništva.

SPREMNO MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE, GARDA ALI I PROTESTI: Vučić uz zakletvu danas postaje predsednik

U to ime se sećamo 2012. godine, kada je, nakon pobede na predsedničkim izborima, Nikolić položio zakletvu, kojom će danas, nakon 5 godina, njegov politički saborac takođe doći na čelo države.

U sali su bili bivši predsednici Milutinović i poraženi Tadić, a ispred Narodne skupštine okupilo se oko tri hiljade pristalica SNS.

PUKLA TIKVA: Vučić i Dačić se posvađali oko mesta premijera, Ivica NEĆE BITI PREDSEDNIK VLADE!

Evo kako je sve izgledalo:

U prvom govoru kao predsednik Tomislav Nikolić je rekao da će se boriti za Srbiju koja će biti ravnopravni član EU i koja se nikada neće odreći suvereniteta i teritorijalnog integriteta, "svog Kosova i Metohije".

On je rekao da Srbiju vidi kao kuću sa dvoja vrata, okrenutu ka zapadu i istoku, članicu EU koja se nikad neće odreći Kosova, a narodnim poslanicima je poručio da će u njemu imati saradnika, ukoliko se budu borili za građane i njihov bolji život.

"Pevaš li Ljajiću"

Nakon polaganja zakletve intonirana je himna Srbije "Bože pravde" koju, međutim, nije pevao novoizabrani predsednik Srbije, kao ni ministri Vlade Srbije, niti većina poslanika. Poslanik Nenad Čanak je Rasimu Ljajiću dobacio - “Pevaš li, Ljajiću?”. Ta opaska izazvala je smeh kako poslanika tako i samog Ljajića.

Tomislav Nikolić postao je predsednik Srbije nakon što je u drugom predsedničkih krugu izbora 20. maja 2012 pobedio svog protivkandidata, dotadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Danas dva protesta

Na dan kada Vučić plaže zakletvu okupljanje ispred Skupštine najavili su njegovi protivnici. Popodne, u 18h, na Trgu republike, još jedan protest.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.