MOGUĆE VELIKE PROMENE U EVROPSKOM FUDBALU: Grci ne žele domaće i sudije nižeg ranga u svom šampionatu!
Foto: EPA/Christian Bruna

velike promene

MOGUĆE VELIKE PROMENE U EVROPSKOM FUDBALU: Grci ne žele domaće i sudije nižeg ranga u svom šampionatu!

Da li će Čeferin izaći u susret ovim zahtevima

Objavljeno:

Predsednik Grčkog fudbalskog Saveza Takis Baltakos i šef UEFA Aleksandar Čeferin sastali su se u Monte Karlu u četvrtak.

Važna tema razgovora dvojice funkcionera je bilo pitanje arbitraže na mečevima grčkog šampionata.

Grčki mediji prenose da je Baltakis od Čeferina zatražio da od naredne sezone mečeve grčkog elitnog prvenstva sude evropski arbitri prve kategorije.

Poznato je da u Grčkoj dugi niz godina strani arbitri dele pravdu usled višegodišnjih tenzija koje su dovele do toga da su najjači grčki klubovi izgubili poverenje u domaće arbitre. Stoga, umesto njih, najvažnije utakmice u Grčkoj sude stranci - ali ne oni sa etiketom "A" kategorije.

Grci sada žele da im najvažnije mečeve u domaćoj ligi sude najbolje evropske sudije.

To je prvi čovek grčkog saveza i preneo Čeferinu međutim vreme će pokazati da li će UEFA ovog puta izaći u susret ovakvoj želji Grka.

Strane sudije koje su dosad delile pravdu u Grčkoj, očito, nisu ispunile očekivanja ni klubova, ni Saveza, otud i novi zahtev iz kancelarije prvog čoveka grčog fudbala.

"Predsednik Saveza je još jednom zatražio pomoć UEFA u slanju sudija elitne i "A" kategorije u Grčku. Dogovoreno je da se podnese relevantan zahtev predsednika Saveza i nakon toga će gospodin Čeferin razmotriti celu stvar“, kaže se u objavi FS Grčke.

Bonus video:

01:41

Mere bezbednosti pred utakmicu Dinamo - Aek

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.