KAKVA SU TO PRAVILA?! Dečak sa autizmom neće dobiti zlatnu medalju jer je plivao PREBRZO! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/briony.logan

sramota organizatora!

KAKVA SU TO PRAVILA?! Dečak sa autizmom neće dobiti zlatnu medalju jer je plivao PREBRZO! (FOTO)

Uprkos činjenici što je bio najmlađi takmičar s najboljim vremenom, njegova majka shvatila je da mu organizatori neće uručiti zlatnu medalju koju je zaslužio
Objavljeno: 14:15h

Autističnom devetogodišnjem dečaku Roriju Loganu neće biti uručena zlatna medalja nakon što je pošteno pobedio u plivanju, prenosi Belfast Live.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Logana se diskvalifikovali u finalu "Special Olympics Regional" u Bangoru jer je otplivao 50 metara za 53.15 sekundi čime je oborio svoj prvi rekord.

SPORNI NASTUP: Žena Putinovog saradnika nastupila u rijalitiju i UVREDILA SVE JEVREJE SVETA (VIDEO)

Uprkos činjenici što je bio najmlađi takmičar s najboljim vremenom, njegova majka shvatila je da mu organizatori neće uručiti zlatnu medalju koju je zaslužio.

- Rori mi je došao i rekao: Mama, nisam napravio ništa loše, pobedio sam pošteno, šta sam učinio?'. Bila sam apsolutno bez reči, ispričala je Rorijeva majka.

- Otišla sam kod nadležnih i praktično su mi rekli kako je diskvalifikovan jer je plivao prebrzo. Navodno ne možete biti brži više od 15 posto nego kad plivate u kvalifikacijama jer bi neko tada mogao da pliva sporije kako bi se našao u slabijoj grupi takmičara. Rori je otplivao 15.8 posto brže nego u kvalifikacijama, ali vas molim da mi objasnite kako bi se devetogodišnje dete moglo toga setiti ili tako kalkulisati.

- Jako je kompetitivan i čim je video medalje, samo je krenuo, opisala je celu situaciju nesrećna majka.

Dodala je i kako ne bi imala problema s diskvalifikacijom da se nije pridržavao pravila, ali sve se svodi na to da je dečak diskvalifikovan jer je bio previše fokusiran.

(Espreso.co.rs / Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.