NEVEROVATNO OTKRIĆE! Pronađeno 65 NAJVAŽNIJIH RADOVA Van Goga! (FOTO)
Foto: Fonet

nije mogla da poveruje!

NEVEROVATNO OTKRIĆE! Pronađeno 65 NAJVAŽNIJIH RADOVA Van Goga! (FOTO)

Kao jedna od najvećih ekspertkinja za radove Van Goga, mnogo puta su je zvali kako bi ispitala autentičnost radova u garaži ili na tavanu, ali je uvek ostajala razočarana običnim crtežima ili posterima
Objavljeno: 17:03h

Nakon 126 godina, izgubljeni slikarski blok Vinsenta van Goga danas će biti ekskluzivno objavljen zahvaljujući kanadskog stručnjaku za umetnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Slikarski blok sadrži mnoge crteže iz najznačajnijeg perioda u životu postimpresionističkog slikara holandskog porekla, odnosno dok je živeo na jugu Francuske radeći na nekim od njegovih najpoznatijih projekata.

Niko više ne priča o Trampu, društvene mreže BRUJE o POLJUPCU DVE DEVOJKE na protestu! (FOTO)

Van Gog je bolovao od psihološkog poremećaja zbog kojeg je sebi i odsekao uvo i nakon čega je proveo nekoliko meseci u bolnici u kojoj je nastavio sa kreacijama.

Pre tri godine, penzionisana profesorka na univerzitetu u Torontu Bogomila Velš-Ovčarov, koja je i kustos mnogih izložbi Van Gogovih radova, posetila je Francusku kada ju je lokalni umetnik Frenk Baje zamolio da proveri album koji bi mogao da sadrži materijal velikog umetnika.

Kao jedna od najvećih ekspertkinja za radove Van Goga, mnogo puta su je zvali kako bi ispitala autentičnost radova u garaži ili na tavanu, ali je uvek ostajala razočarana običnim crtežima ili posterima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.