Lavovi stari 10.000 godina pronađeni ispod sibirskog leda (FOTO)

zapanjujuće otkriće

Lavovi stari 10.000 godina pronađeni ispod sibirskog leda (FOTO)

Dva savršeno očuvana tela maladunaca evroazijskog pećinskog lava, pronađena letos u Jakutiji, pripadaju jednoj od najvećih vrsta lavova koje su ikada postojale
Objavljeno:

Ispod dubina sibirskog leda često se mogu naći tela odavno izumrlih životinja, poput krznenih mamuta i praistorijskih konja, očuvana debelim slojevima smrznute zemlje. Trupovi tih životnja su toliko dobro očuvani, da pojedini izveštaji navode da je njihovo meso toliko sveže da bi moglo da se jede kao i da organizmi sadrže krv u tečnom stanju.

Academy of Sciences of Yakutia
Nedavno su otkrivena dva savršeno očuvana tela maladunaca pećinskog lava za koje se prepostavlja da su stara najmanje 10.000 godina. Lavići su pronađeni letos u Jakutiji, u Sibirskoj ruskoj republici, koja inače poznata po ovakvim neverovatnim otkrićima.
Academy of Sciences of Yakutia
Pećinski lavovi živeli su tokom Pleistocena, u Ledenom dobu, a sve što je do sada od njihovih ostataka nalaženo bili su delovi kostiju i zuba. Pronađeni primerci pripadaju vrsti Evroazijski pećinski lav, jednoj od navećih vrsta lavova koje su ikada postojale. Bili su visoki 1,2 metra. (Espreso.co.rs / IFL Science)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.