Šta ako izbije NUKLEARNI RAT? Ovo je 9 NAJSIGURNIJIH lokacija na svetu! (FOTO)
Foto: Wikipedia

PAKUJTE KOFERE

Šta ako izbije NUKLEARNI RAT? Ovo je 9 NAJSIGURNIJIH lokacija na svetu! (FOTO)

Pažljivo birajte, neka su ipak egzotična sa prelepim plažama
Objavljeno:

Treći svetski rat mogao bi da se dogodi bilo kada. Napetosti među nuklearnim silama rastu i jedino je pitanje hoće li na čelo jedne od najmoćnijih država doći neko dovoljno lud da baci prvu bombu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ukoliko do njega dođe, neće vam biti svejedno gde ste. Neka mesta na svetu znatno su sigurnija od drugih i pružaju mnogo bolje izglede za vaše preživljavanje.

Ovo su najveći mafijaši u poslednjih 100 godine, a među njima su i dva Srbina! (FOTO) (VIDEO)

Novinar britanskog The Sun Džordž Harison, sastavio je listu devet najsigurnijih mesta u slučaju Trećeg svetskog rata.

1. Island

Verovatno najsigurnija lokacija na listi, Island je stotinama kilometara daleko od bilo koje potencijalne mete u nuklearnom ratu. Vrlo verovatno ne bi bio pogođen nijednim projektilom, niti bi do njega doprla radijacija od pogođenih gradova u Evropi ili Severnoj Americi.

foto: Wikipedia

Island ima još dve velike prednosti. Prva je da se radi o ribarskoj naciji, koja ne bi ostala bez izvora hrane u slučaju globalnog rata. Druga je da se radi o zemlji s značajnim izvorima geotermalne energije, koja ne zavisi od Sunčeve energije pa ne bi bila pogođena nuklearnom zimom koja bi usledila.

2. Ostrvo Luis

Škotsko ostrvo Lewis je smodovoljna zajednica tri sata plovidbe daleko od kopnenog dela Škotske. Radi se o ugodnom mestu za život koje ne privlači pažnju velikih sila.

foto: Reuters

3. Antarktik

Iako je cele godine prohladno, preživljavanje je moguće ukoliko posedujete potrebne veštine. Najveća prednost je što će je sve sile koje učestvuju u ratu gotovo sigurno ignorisati.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.