Rešena najveća dilema čovečanstva? Naučnik tvrdi da je našao smisao života! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Nije 42!

Rešena najveća dilema čovečanstva? Naučnik tvrdi da je našao smisao života! (FOTO) (GIF)

Snaga Inglandove teorije je u tome da ona daje uvid u fizičke osnove Darvinove teorije evolucije i pomaže u objašnjavanju nekih evolucionih tendencija koje sama evolucija ne može objasniti
Objavljeno:

Džeremi Ingland, fizičar Tehnološkog instituta u Masačusetsu (MIT) tvrdi da život nije toliko misteriozan kao što se čini, uprkos tome što je nastao iz nežive materije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U novom naučnom radu, on objašnjava kako jednostavni fizički zakoni čine složeni život verovatnijim. Drugim rečima, veće iznenađenje bi bilo da nema života u svemiru, nego da postoji planeta puna života kakva je Zemlja.

10 zabluda o preživljavanju: Ovo bi pre moglo da vas ubije, nego da vas spase! (GIF) Šta je zajedničko za sve materije? Sve apsorbuju i emituju energiju. Dok kamen apsorbuje malu količinu energije, pre nego što ostatak rasprši nazad u svemir, život upija više energije i otpušta manje.

To ga čini boljim za redistribuciju energije i proces konvertovanja i trošenja energije je jednostavno fundamentalna karakteristika svemira. Prema Inglandu, drugi zakon termodinamike životu daje značenje.

foto: Profimedia

Zamislite šolju vruće kafe koja se nalazi na sobnoj temperaturi. U jednom trenutku će i šoljica kafe poprimiti sobnu temperaturu i tako će i ostati – njena energija se rasula.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.