Neka teče umesto vode! Belgijanci napravili pivovod! (VIDEO)
Foto: Giphy

Muški san dosanjan

Neka teče umesto vode! Belgijanci napravili pivovod! (VIDEO)

Pivske cevi prostiraće se od pivare u centru Briža do pabova u radijusu od 3km
Objavljeno: 13:49h

Jedna od najvećih muških maštarija upravo je postala stvarnost. Pivara "De Halve Maan" iz Briža je ponosno objavila da je poslednji put ikada poslala kamion za istovar piva, pošto je istovremeno pokrenula - gradski pivovod!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od sada, pa na dalje i ubuduće, hiljade hektolitara piva pumpaće se pod kamenim ulicama ovog lepog srednjevekovnog grada u Belgiji.

Cela investicija je koštala oko četiri miliona evra, što je ogroman trošak, ali više makar neće biti potrebno da stotine kamiona raznosi pivo. Istovremeno, sveže pivo dolaziće direktno iz pivare u vaše omiljene kafiće i pabove. Milina.

Raj postoji! U Sloveniji napravljena fontana na kojoj non-stop teče pivo! (FOTO) (VIDEO)

- Bilo je veoma važno da uradimo ovo, jer živimo u modernom vremenu. A opet, u gradu u kojem je vreme stalo, pa nije baš toliko lepo da se kamioni non-stop voze okolo. Morali smo da rešimo problem mobilnosti - rekao je gradonačelnik Briža Renat Landajt.

Pivopije, uživajte: Svetski dan piva je razlog da naručite još jedno! (GIF)

Pivske cevi prostiraće se od pivare u centru Briža do pabova u radijusu od 3km, pivo će biti pumpano intenzitetom od 4000 litara na sat, što je jednako 12.000 pivskih boca. Pivadžije, pravac Briž!

(AS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.