POLITIČKA BOMBA!!! Predlažu da se Melanija kandiduje za PREDSEDNICU SLOVENIJE?
Melanija Tramp, Foto: EPA/CHRIS KLEPONIS

PREDSEDNIČKI IZBORI SLOVENIJE

POLITIČKA BOMBA!!! Predlažu da se Melanija kandiduje za PREDSEDNICU SLOVENIJE?

Još nismo razmišljali o tome, ali mislim da bi Melanija Tramp imala dobre šanse za predsednika Slovenije, ali to su sve spekulacije, rekao je Srečko Ocvirk, župan opštine Sevnica, rodnog mesta nekadašnje prve dame SAD

Objavljeno:

Sledeće godine u Sloveniji će se održati predsednički izbori. Bivše sunarodnice bivše američke prve dame Melanije Tramp kažu da je prilično popularna i da misle da bi bila dobar predsednik. Stručnjaci nisu uvereni.

- Još nismo razmišljali o tome, ali mislim da bi Melanija Tramp imala dobre šanse za predsednika Slovenije, ali to su sve spekulacije, rekao je Srečko Ocvirk - župan opštine Sevnica, rodnog mesta nekadašnje prve dame SAD.

Donald i Melania Trump nisu u sredu prisustvovali inauguraciji novog američkog predsednika Joe Bidena. Umesto toga, otišli ​​su na Floridu nakon napuštanja Bele kuće, a Melanija je slikana odmah po izlasku iz aviona u elegantnoj krep haljini u jarkim bojama modne marke Gucci. Ovu haljinu možete kupiti na mreži za oko 3.600 američkih dolara, što je oko 22.000 kuna.

- Biti vaša prva dama bila mi je najveća čast. Hvala vam na ljubavi i podršci. Bićete u mojim mislima i molitvama. Bog vas blagoslovio, Bog blagoslovio vaše porodice i Bog blagoslovio ovaj prelepi narod - rekla je Melanija u svom oproštajnom govoru.

Melania Trump rođena je kao Melania Knavs u Novom Mestu u susednoj Sloveniji 26. aprila 1970. S obzirom na to da su predsednički izbori sledeće godine u tom stanju, pitali smo gradonačelnika da li bi se kandidovao za nju.

- Ha-ha. Mislim da nije ozbiljno razgovarati o tome, ali svaki slovenački građanin ima pravo da se kandiduje. Melanija je postala prilično popularna na našim prostorima. Nije mala stvar biti prva dama SAD-a, i ponavljam da Melanija ne bi bila bez šansi na ovim izborima - rekao je Ocvirk. Ali stručnjak za spoljnu politiku i bivši hrvatski ambasador u Sloveniji Ivica Mastruko ne slaže se.

- Nema šansi ni političkih ambicija, a još ih je manje za slovenačku politiku. Bivša prva dama se nikada nije mešala u političke odnose i uvek se trudila da ih se kloni. To nije uticalo na poboljšanje odnosa između Slovenije i Sjedinjenih Država. Nije želela da rizikuje, a pitanje o politici u Sloveniji za nju je potpuno irelevantno - rekao je Maštruko i dodao da Melania, osim u modnom stilu, nije previše popularna u Sloveniji.

- Osim neke sentimentalne veze sa Slovenijom, ona nema druge ciljeve. Nikada nije istakla svoje poreklo, ne dolazi u ove krajeve. Njen život je u SAD-u i drži ga se. Pored toga, ne želeći da se meša u politički prsten, čitav mandat Donalda Trampa držao ju je podalje od svega, osim u kampanji kada je morala da pomogne suprugu i pruži mu podršku. Kako je sve gotovo, od svega će se još više odmaknuti - objasnio je Maštruko. S druge strane, u Sloveniji su srećni što imaju svog sugrađanina kao prvu damu najjače sile na svetu.

- Kada su postali prvi par u SAD, povećala se naša popularnost u Sloveniji, posebno u Sevnici. Postali smo poznati američkim turistima, koji su dolazili u sve većem broju. Mnogi preduzetnici iskoristili su priliku da brendiraju prvu damu. Mišljenja smo da je Melanija uspela da učini dobre stvari za svoj kraj i to ćemo pamtiti - kaže Ocvirk.

I dok je Melania letjela za Floridu, nova prva dama Jill Biden (69) uselila se u Belu kuću. Kao prva dama, od nje se očekuje da radi u obrazovanju i ponovo pokrene Združene snage, misiju vojnog okupljanja porodica koju je pokrenula Michelle Obama 2011. Jill Jacobs rođena je 1951. godine i odrasla u predgrađu Filadelfije. Njen otac je od službenika u banci prešao do njenog menadžera, a majka je bila domaćica. Jill se razvela od svog prvog supruga kada je upoznala Bajdena, udovca koji je svakodnevno putovao iz Delavera u Vašington, gde je radio kao američki senator. Rekla je da je njen suprug otporan na nedaće i veruje da je to kvalitet koji ga može povezati sa milionima američkih porodica koje pate od pandemija, masovnih otpuštanja i rasnih tenzija.

Novi američki predsednik iskoristio je prvi dan na poslu za obnovu kancelarije. Tako je portret Endrua Džeksona, generala i državnika, koji je bio sedmi predsednik Sjedinjenih Država od 1829. do 1837. godine i nalazio se levo od stola, zamenjen portretom Benjamina Franklina, koji je naslikao Joseph Duplessis. Bajden je iz skladišta Bele kuće vratio tamnoplavi tepih cvetnih ivica i tamnije zlatne zavese koje je imao i Bil Klinton. Uklonjene su zastave svih rodova oružanih snaga SAD, koje je dodao Tramp. Na komodi iza stola nalaze se fotografije Bajdonove velike porodice. Barem na jednom od njih je Bajdenov pokojni sin Beau. Trampova kolekcija medaljona i znački iskovanih za posebne prilike više ne „živi“ na komodi. Bajden je takođe uklonio bistu Vinstona Čerčila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.