TUGA, I ONA JE DANAS PREMINULA OD KORONE: Sada se oglasio njen SIN!
Iv preminula od koronavirusa, Foto: printscreen

draga iv

TUGA, I ONA JE DANAS PREMINULA OD KORONE: Sada se oglasio njen SIN!

Milijarder i osnivač grupe "Virgin" kazao je da je Iv uspevala da se odupre virusu, ali je to iscrpelo svu energiju iz nje...

Objavljeno:

Britanski milijarder ser Ričard Brenson potvrdio je informaciju da je preminula njegova 96-godišnja majka posle borbe sa korona virusom.

- Tužan sam što delim ovo, kao što su mnogi ljudi koji su izgubili svoje majke i očeve u vreme COVID-19, moja majka Iv je takođe preminula. Umesto da oplakujem njen odlazak, želeo sam da proslavim njen divni život i radost koju je donela mnogima - naveo je Brenson na Tviteru.

Govoreći o borbi njegove majke sa koronavirusom, milijarder i osnivač grupe "Virgin" kazao je da je Iv uspevala da se odupre virusu, ali je to iscrpelo svu energiju iz nje. Otkrio je da je ova 96-godišnjakinja preminula u društvu njegove sestre Vanese, nećaka Luisa i "divnih medicinskih sestara koje je zabavljala pričama iz njenog života".

- Moja mama imala je 96-godina, ali je imala isti entuzijazam i energiju kao kada sam bio dečak. Kao za sve nas u ovim danima COVID-19, čudan je osećaj kada nas napusti osoba koja je uvek tu bila za nas i koja je imala takvu želju za životom - objasnio je on.

Iv je rođena 12. jula 1924. godine u Edmontonu, a kao mlada se prerušila u muškarca kako bi išla na časove letenja, pre nego što će se pridružiti britanskoj mornarici tokom Drugog svetskog rata.

Posle rata putovala je Nemačkom kao balerina, bila glumica i radila kao stjuardesa za kompaniju "British South American Airways". Udala se za Edvarda Džejmsa Bransona 1949. godine.

- Kada sam odrastao, uvek je radila na nekom projektu. Bila je inventivna, neustrašiva, neumoljiva. Bila je preduzetnik pre nego što je ta reč ikada postojala. Nije preterivanje kada kažem da karijeru dugujem majci. Tokom šeszdesetih godina, mama je videla ogrlicu na ulici i odnela je u policijsku stanicu. Niko se nije javio da je pokupi, tako da su joj tri meseca kaznije rekli da bi trebalo da je zadrži - kazao je Brenson jednom prilikom.

- Otišla je u London, prodala ogrlicu i dala mi novac. Bez tih 100 funti, nikada ne bih mogao da osnujem "Virgin" - dodao je on, a prenosi Metro.

Brenson je istakao da je jedan od najvećih njenih uspeha je Fondacija Iv Brenson, koju je ona pokrenula kako bi unapredila živote žena i mladih devojaka u planinama Atlas, obezbeđujući im obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.

Iv je iza sebe ostavila troje dece, 11 unučadi i 10 praunučadi. Njen suprug Edvard preminuo je 2011. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.