SVI ZNATE LJUTITU FACU OVOG TIPA: A evo kako je postao MEME!
"Y U NO" guy, Foto: Printscreen/YouTube

svi ovo znate

SVI ZNATE LJUTITU FACU OVOG TIPA: A evo kako je postao MEME!

Izraz lica lika, pun frustracija i besa, može se naći u Gantzovom poglavlju 55: Goli kralj (裸の王様), koji je prvobitno objavljen u februaru 2002. godine

Objavljeno:

"Y U NO" Guy (poznat i kao "Y U No [X]?") je makro serija slika koja koristi SMS skraćenice kao način da se nekome skrene pažnja na određenu temu ili problem. U prevodu "Zašto nisi..."

Veruje se da je jedinstveni izraz lica koji nosi lik štapne figure praćen iz japanske sci-fi mange / animirane serije Gantz.

Izraz lica lika, pun frustracija i besa, može se naći u Gantzovom poglavlju 55: Goli kralj (裸の王様), koji je prvobitno objavljen u februaru 2002. godine.

Od objavljivanja engleskog prevoda, Gantz sliku su, kako se izveštava, pratili obožavaoci i kružila je oko 4chan imageboard-a pre adaptacije u seriji "Y U NO".

Međutim, originalna instanca sa "Y U NO" phrasal template je prvi put postavljena preko LOLTumblrWallpapers, koji je stekao preko 10.000 riblogova i lajkova na Tumblr-u.

Postavljen na bež/svetlo braonkastu pozadinu sa Gantz znakom u centru, makro slike glasi: "I TXT U, Y U NO TXT BAK!?"

Tokom procesa njegovog virusnog širenja, eksploataciona verzija je okačena na MemeGenerator, dajući život desetinama derivacionih slika.

U razmaku od nekoliko nedelja, Tumblr i su prikupili značajnu kolekciju makro serija: bilo kao slika, ili u tekstualnom Meme Generator obliku bez lica. Takođe je prikazana na FunnyJunk-u i drugim blogovima vezanim za kulturu.

Meme se takođe naziva "TXT BAK" ili "Y U NO?" internet. Takođe ima sopstveni nalog "molim" u DeviantART, tako da korisnici mogu da kreiraju sopstveni "Y U NO TROLL" u komentarima i nalozima bez potrebe da svaki put otpremaju makro slike. Fraza je korišćena i u Komentarima na Jutjubu i Omegle chatrooms.

Y U NO je takođe nedavno stavljen u reklame na bilbordima i časopisima, kao što je nemački oglas za štampu za video igre Driver San Francisco i Hipchat. Takođe je korišćena na znakovima u Libiji i drugim mestima, tražeći od njihove vlade: Y U NO!?.

(Espreso.co.rs/Knowyourmeme.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.