LEPO JE DISAO, ALI MI SE ŽALIO NA NEIZDRŽIVE GLAVOBOLJE: Potresna ispovest Ane (50) čiji je suprug umro od KOVIDA
Potresna ispovest, Foto: Facebook

NEPODNOŠLJIVA TIŠINA

LEPO JE DISAO, ALI MI SE ŽALIO NA NEIZDRŽIVE GLAVOBOLJE: Potresna ispovest Ane (50) čiji je suprug umro od KOVIDA

Ana Marija je u vezi sa Nilom bila od 2014. godine, a kaže da će joj ovo biti prvi Božić bez njega

Objavljeno:

Ana Marija radi smenu od 12 sati u jednom staračkom domu. A kada dođe svojoj kući, zatekne je nepodnošljiva tišina i prazna kuća sa ormarom u kome još uvek visi venčanica koju je planirala da obuče.

Ana Marija (50) iz Mančestera planirala je da stupi u brak sa svojim verenikom Nilom. Međutim, Nil (58) je preminuo pre sedam dana od Kovida-19, a Ana Marija kaže da je usamljenost i izolacija ubijaju.

- Kad sam odvela Nila u bolnicu 31. marta, bila sam uverena da će se brzo vratiti kući. Na pamet mi nije pala opcija da će on umreti. Čak i kad su me zvali iz bolnice 21. aprila da mi kažu da će morati da ga skinu s respiratora, nisam verovala da će umreti - kaže potrešena žena.

Nil je, nažalost, preminuo 22. aprila.

- Poslednja stvar koju mi je rekao je "Samo želim da se držimo za ruke i šetamo plažom". Rekla sam mu da ćemo to i uraditi i da ćemo imati bezbroj fotografija, pošto je on fotograf. Samo se nasmešio, nije ništa odgovorio. Mislim da je znao da će umreti - kaže ona.

Ana Marija kaže i da su njih dvoje bili nerazdvojni, zbog čega joj usamljenost još teže pada.

- Počeo je da kašlje i stanje mu se rapidno pogoršavalo, pa je primljen u bolnicu 31. marta. Nije imao nikakvih hroničnih bolesti, osim što je 2016. godine doživeo šlog. Kada je počeo da mi se žali na neizdržive glavobolje, znala sam da je to simptom nedostatka kiseonika i odmah sam zvala bolnicu. Van toga, nije imao problema da govori, lepo je disao. Čak i kad su ga vozili u bolnicu, šalio se sa bolničarima. Međutim, ultrazvuk je pokazao da su mu pluća jako oštećena, i pokazalo se da ima ogroman manjak kiseonika u krvi. Stavljen je na respirator. Na kraju su mi rekli da moraju da ga skinu sa kiseonika kako bi izbegli otkazivanje organa. Umro je sledećeg dana - kaže ona.

Ana Marija je u vezi sa Nilom bila od 2014. godine, a kaže da će joj ovo biti prvi Božić bez njega.

- Ćerka mi živi tu blizu, ali ne želim da je opterećujem, i ona ima svoj život. Osećam se užasno usamljeno. Sa Nilom sam bila nerazdvojna, a sad mi je još teže zbog karantina, pa i ne mogu da skrenem misli, već samo evociram uspomene - kaže ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.