POČINIO JE TAKO JEZIV ZLOČIN DA I NJEGOV ROĐENI OTAC TRAŽI SMRTNU KAZNU: On je ČUDOVIŠTE!
Čarls Kovi se u sredu pojavio na okružnom sudu Mizule gde mu je kaucija određena na milion dolara, Foto: Printscreen

strašna priča

POČINIO JE TAKO JEZIV ZLOČIN DA I NJEGOV ROĐENI OTAC TRAŽI SMRTNU KAZNU: On je ČUDOVIŠTE!

Sada sam 100 odsto za smrtnu kaznu

Objavljeno:

Otac čoveka optuženog za ubistvo u Mizuli u Montani zatražio je da njegov sin dobije maksimalnu kaznu.

Majkl Kovi (62) rekao je da ranije nije podržavao smrtnu kaznu, ali nakon što je njegov sin Čarls optužen za ubistvo 65-godišnjeg Roja Lija Nelsona on je rekao da želi da njegov sin bude osuđen na smrt, a ako se to ne desi da onda provede što je moguće duže vremena u ćeliji.

- Sada sam 100 odsto za smrtnu kaznu - rekao je Majkl u telefonskom intervjuu za "Mizulijan" u petak.

- Sutra ću možda osećati drugačije. Ne želim da se ovo čudovište razmazi. Ono što je uradio je neoprostivo. Definitivno želim da uradim svoj deo da se osiguram da se tako nešto ne ponovi - rekao je Majkl iz svoje kuće u Atolu u Ajdahu.

Istražitelji su pronašli video snimak i svedoka koji je rekao da je video kako njegov sin Čarls gura Nelsona u kolicima i kako ovaj ispada iz njih. Svedok je naveo da je čuo četiri-pet udara koji su zvučali kao da se "nasilno udara metalnom cevi" o nešto.

Drugi svedok je opisao kako je pronašao Nelsonovo telo sa velikom krvavom ranom na jednoj strani lica i skalpu, sa komadićima mozga ili lobanje i krvavu mrlju na betonskom zidu.

Čarls Kovi se u sredu pojavio na okružnom sudu Mizule gde mu je kaucija određena na milion dolara. Pred sudom će se ponovo naći 7. decembra, a do sada nije uložio žalbu. Ako ga optuže za ubistvo, preti mu ne manje od 10 i ne više od 100 godina zatvora. Pravni stručnjaci kažu da je upotreba smrtne kazne u Montani "komplikovana".

Zamenik okružnog tužioca Brajan Louni rekao je da je "malo verovatno da je ustavno tražiti smrtnu kaznu u ovom trenutku u Montani, na osnovu trenutno važećih zakona".

Od 1976. u Montani je pogubljena 71 osoba, uključujući federane i vojne egzekucije. Zakoni o ukidanju smrtne kazne su usvojeni u Senatu države 2009. i 2011, ali su oboreni oba puta.

Majkl Kovi je rekao da je njegova porodica skrhana nakon optužbi protiv Čarlsa i da saoseća sa Nelsonovom porodicom. On je rekao da je povremeno odsustvovao iz Čarlsovog života zbog sopstvenih manjih problema sa zakonom i alkoholom, ali smatra da je njegov sin "pravilno odgojen" i da je "počeo kao dobro dete".

- Pokušavao sam da provedem što je moguće više vremena sa sinom, ali nisam imao sjajan odnos sa njegovom majkom - objasnio je Majkl.

Kako je ispričao, njegov sin je već proveo 17 godina u zatvoru u Oregonu zbog krađe automobila i premlaćivanja "nekih ljudi skoro na smrt".

Majklov prijatelj Džordž Buten rekao je da je Čarls prošle godine posetio svog oca bez najave, nakon 23 godine, a njegov boravak je doveo do sukoba sa policijom. Majkl je tada boravio u Džordžovoj kući a Čarls je tu nepozvan proveo nekoliko dana. Džordž kaže da se plašio da mu kaže da ode.

- Uplašio me je, a ja se ne plašim lako - rekao je Džordž, dodajući da je Čarls pretio da će pretući svog oca.

Nakon što je saznao za Nelsonovu smrt, Džordž je rekao da Majkl krivi sebe za fatalni incident i da razmišlja šta je mogao ranije da uradi da to spreči. Majkl je istakao da će pokušati da prisustvuje suđenju svog sina kako bi podržao Nelsonovu porodicu.

- Tužan sam zbog onog što se dogodilo. Moje misli su sa njima i tu je tačka. Niko ne treba da prolazi kroz ovo. Ne mogu mu (Čarlsu) ponovo dati šansu. Ne mogu mu više dati priliku da bude slobodan ili pobegne ili tako nešto. Ne znam za šta je trenutno sposoban. Trebaju ga držati zavezanog lancima i lisicama za krevet, usmrtiti ga. Slama mi srce što ovo govorim - rekao je Majkl.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.