ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE ZAVRŠILA NA PSIHIJATRIJI: Lekari su tvrdili da će UMRETI! Čudom se OPORAVILA i sad je MODEL
- Prijatelji su mi govorili da mi se potpuno promenio karakter - kazala je, piše Mirror., Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE ZAVRŠILA NA PSIHIJATRIJI: Lekari su tvrdili da će UMRETI! Čudom se OPORAVILA i sad je MODEL

Njeni problemi počeli su pre četiri godine kada su joj se počele javljati intenzivne migrene. Postala je depresivna i provodila je vreme u krevetu.

Objavljeno:

Devojka koja je bila zatvorena na psihijatrijskom odelenju mesecima zbog loše postavljene dijagnoze sada je postala uspešan model. Britanka Luci Dauson (24) živela je normalan studentski život i zabavljala se s prijateljim dok je jednog dana bolest nije prikovala za bolnički krevet. Njeni problemi počeli su pre četiri godine kada su joj se počele javljati intenzivne migrene. Postala je depresivna i provodila je vreme u krevetu. - Prijatelji su mi govorili da mi se potpuno promenio karakter - kazala je, piše Mirror.

Potom je imala dve manične epizode. Porazbijala je celu sobu, počela se istovremeno smejati i plakati i vrištala kako nikad neće pronaći dečka. Tada su je roditelji odveli u bolnicu, a po putu je Lucy pokušala iskočiti iz auta pa je otrgla zavese u bolničkoj čekaonici. Na psihijatrijskom odelenju, gde su je odveli, davali su joj koktele antipsihotika, a njeno se telo počelo gasiti. Lekari su rekli njenim roditeljima da će verovatno umreti.

Ali Lusi nije bila psihički bolesnik, nakon tri meseca lekari su postavili ispravnu dijagnozu - otkrili su kako pati od retke bolesti, encefalitisa, upale mozga koja može izazvati neurološke ispade, ali i smrt.

- Celo sam vreme mislila da imam nervni slom, a u stvari sam bila bolesna. Svakim danom sve sam manje pričala, nisam videla smisao. Na kraju sam postala katatonična - uopše se nisam mogla micati, nisam mogla pričati, nisam prepoznavala svoje najmilije... Nisam znala ni gde sam ni ko sam. Lekari su mislili da će umreti pa su krenuli s malim dozama elektrošok terapije. Na njen 21. rođendan treća terapija kao da je probudila njen mozak. - Ne znam kako se ovo dogodilo, s obzirom na to da sam stvarno mislila da ću umreti - kazala je.

Lusi se čudom oporavila, ali iz bolnice je izašla u kolicima. Naime, prilikom jednog napada, pala je s kreveta i opekla se na radijator, toliko jako da je oštetila živac jedne noge. Ali hrabra devojka nije se predala, iako hoda uz pomoć štake, uspela je završiti fakultet i u međuvremenu je postala model.

Sada svoje iskustvo o preležanom encefalitisu deli na društvenim mrežama i koristi svaki trenutak kako bi pomogla drugima. - Moj najveći cilj je da se jednog dana, ako se nečiji prijatelj ili član porodice počne ponašati čudno, ljudi sete jedne djevojke s Instagrama koja je tupila o tome. Možda to spomenu lekaru i možda to spasi nečiji život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.