VOZILA SAM STAROG JUGA I USRED VOŽNJE OSTALA BEZ GORIVA! Uhvatila me panika, a onda sam uradila OVO (VIDEO)
Milica vozi krševe, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

milica vozi krševe

VOZILA SAM STAROG JUGA I USRED VOŽNJE OSTALA BEZ GORIVA! Uhvatila me panika, a onda sam uradila OVO (VIDEO)

Dugo sam se pitala kakav je osećaj voziti ovo srpsko "čudo" poznato širom sveta i konačno mi se ta želja ostvarila.

Objavljeno: 07:09h

Nakon uzbudljive vožnje čuvenog "Tamića" moj put ka novim izazovima se nastavlja. Sledeći na redu za isprobavanje je najveća zvezda filma "Ko je ubio Monu", legendarni Yugo.

Model koji ću probati da vozim (Yugo Koral 55) crvene je boje i na prvi pogled veoma očuvan. Ukoliko se baš dobro zagledate možete primetiti nedostatak farbe na par mesta, ali kada se uzme u obzir godina proizvodnje i to da je u voznom stanju, ta činjenica deluje zanemarljivo.

foto: Espreso

Unutrašnjost je "siromašna" kada se uporedi sa današnjim modelima, u kojima se odmah nakon ulaska u vozilo pale razna svetla i signalne lampice. Takođe, veoma je skučeno, te je potrebno dobro namestiti sedište kako bi se vozač osećao prijatno tokom vožnje.

Nakon što sam se upoznala sa osnovnim komandama odlučujem da upalim automobil. Odmah se hvatam za volan i okrećem ključ, a onda se čuje jak zvuk. Polako pritiskam papučice, automobil je sve glasniji i konačno ga pokrećem.

U poređenju sa Tamićem, koji polazi iz druge brzine Yugu je potreban mali gas da bi krenuo. Ovoga puta sam se upoznala sa sauhom ili ručnim gasom. "Povuci sauh", čuvena je uzrečica među vozačima ovog automobila. On se nalazi odmah ispod volana i direktno je povezan sa karburatorom, a neki kažu da je to preteča turbine i nitro gasa.

Nakon što sam savladala "osnove" paljenja i vozila neko vreme, zadesio me problem neprijatan za sve vozače. Upalila se crvena lampica i toliko jako svetli da je nemoguće ignorisati je. "O, ne, nestalo mi je goriva", uzviknula sam iznervirano i nevoljno odlučila da se vratim.

Sledeći problem, na koji sam tokom vožnje zaboravila bio je rikverc. Čak je i vlasnica automobila imala poteškoće da ga pronađe dok mi je objašnjavala komande. Prisećala sam se njenih reči i posle par pokušaja uspela da krenem u nazad.

foto: Espreso

Nakon bezbednog parkiranja uspela sam da odahnem i pomislih u sebi kako bih zapravo mogla da vozim ovaj auto svakodnevno. Verujem da bi danas svaki vozač bio ponosan ukoliko bi uspeo da pretiče druga vozila sa njim. Šalu na stranu, ne verujem da je jak dovoljno za neke vrste "akrobacija" , bar ne kada bismo ga mi, mladi vozači vozili.

Dugo sam se pitala kakav je osećaj voziti ovo srpsko "čudo" poznato širom sveta i konačno mi se ta želja ostvarila. Zvanično je sada Yugo Koral 55 dodat na moju listu uspešno isprobanih vozila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Milica Drinčević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.