Nauka u šoku: Otkriveno šta se sve dešava sa čovekom nakon smrti! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

NEVEROVATNO ISTRAŽIVANJE

Nauka u šoku: Otkriveno šta se sve dešava sa čovekom nakon smrti! (FOTO) (VIDEO)

Istraživanje je obuhvatilo više od 2000 osoba i dok je naučnike šokiralo, potvrdilo je ono što su mnogi laici ranije tvrdili
Objavljeno:

Opsežno istraživanje koje su sproveli naučnici britanskog Sauthempton Univerziteta otkrilo je iznenađujuće podatke: ljudski um nastavlja da radi i nakon što srce stane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dosad se smatralo da mozak prestaje da radi oko 30 sekundi nakon što je srce prestalo kucati, čime osoba prestaje da bude svesna, ali nova istraživanja pokazuju da preminule osobe mogu biti svesne svoje okoline i tri minuta nakon što su proglašene mrtvima.

Ovo bi i Tesla voleo da ima: Mali korak za vas, a veliki za vaš račun za struju! (VIDEO)

Istraživanje je obuhvatilo više od 2000 osoba i dok je naučnike šokiralo, potvrdilo je ono što su mnogi laici ranije tvrdili. "Suprotno opštem mišljenju, smrt nije pitanje trenutka nego potencijalno reverzibilan proces do kog dolazi kada srce, pluća i mozak prestanu da funkcionišu.

Ako doktori uspeju opet da ih pokrenu govorimo o zastoju u radu srca, ali ako ne uspeju, govorimo o smrti, objašnjava vodeći naučnik, dr. Sam Parnia.

foto: Reuters

Od 2060 pacijenata iz Austrije, SAD i Velike Britanije s kojima su naučnici razgovarali, gotovo 40 odsto je izjavilo da se u određenoj meri sećaju nekih od detalja iz perioda nakon što su proglašeni klinički mrtvima.

- To pokazuje da veliki broj ljudi nakon što su proglašeni mrtvima ima određena sećanja i nakon 'smrti', ali vremenom ta sećanja blede ili sasvim nestaju usled povreda mozga ili lekova koje su primili - dodao je Parnia.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.