SMANJITE JOJ VRIŠTANJE, OMETA NAM VIDEO POZIVE: Porodica devojčice (6) dobila UŽASNO pismo od komšija!
Porodica je govorila za ''Fox News 8'', Foto: Printscreen

GDE JE EMPATIJA?

SMANJITE JOJ VRIŠTANJE, OMETA NAM VIDEO POZIVE: Porodica devojčice (6) dobila UŽASNO pismo od komšija!

U dugom anonimnom pismo, potpisanom sa ''komšije'', porodica malene Kejle Njutn zamoljena je da smanji njen dug period vrištanja tokom celog dana

Objavljeno: 12:03h

Američka porodica Njutn ostala je zaprepašćena nakon što je primila pismo od nepoznatih komšija u kom je pisalo da ''smanje'' vrištanje svoje autistične šestogodišnje ćerke radi ''blagostanja komšiluka''.

U dugom anonimnom pismo, potpisanom sa ''komšije'', porodica malene Kejle Njutn (6) zamoljena je da zaustavi njen dug period vrištanja tokom celog dana. U pismo je istaknuto da to utiče na njihove Zoom pozive, s obzirom da mnogi rade kod kuće.

Govoreći za američki informativni kanal ''Fox News 8'', majka devojčica Monika Njutn izjavila je da je veoma teško čitati takve stvari. ''To je naše dete, da možemo da joj pomognemo mi bismo joj pomogli''.

Majka devojčice istakla je da ne može da poveruje da je neko rekao da mu njeno vrištanje uništava život, pitajući se a šta je sa njenim životom. ''Šta sa njom? Ona je dete i ima samo šest godina''.

U spornom pismu, nepotpisanom i bez adrese, pisalo je sledeće:

''Obraćamo vam se u duhu saosećanja kako bismo odgovorili na zabrinutost zbog dobrobiti komšiluka. Ne znamo da li ste svesni, ali na mnoge od nas tokom celog dana utiču dugi periodi vrištanja vašeg deteta. Molim vas znajte da imamo empatiju za vašu vrlo tešku situaciju. Nažalost, ovo nas prilično uznemirava, jer ima veliki uticaj na naš mir, tišinu, kao i na uživanje u našim dvorištima. Mnogi od nas rade od kuće i razgovaraju sa klijentima koji mogu ćuti ovaj uznemirujući zvuk. Cenili bismo ako biste pokušali da smanjite dužinu vremena i učestalost ovih epizoda kako bismo mogli da nastavimo sa periodima spokoja u kojima smo ranije uživali

Iskreno, Vaše komišije''

Njeni roditelji objasnili su novinarima kako mala Kejla uživa provodeći vreme na otvorenom. Ali stanje devojčice - neverbalni autizam - znači da ne može da izrazi svoje osećanja, zbog čega često komunicira bukom i pokretima, što joj pomaže da izbaci energiju i opusti se.

Devojčicin otac istakao je da su ceo svoj život prilagodili njihovoj ćerki i da bi voleli da i njihovi susedi vide stvari iz njihove perspektive.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.